
Φωτιά στην Άμφισσα: Εκκενώνεται η Ιτέα και το Σερνικάκι
Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στην Άμφισσα
Η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο της Άμφισσας είναι δύσκολη καθώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη ενώ σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Το πράσινο φως για την εκκένωση της Βόρειας πλευράς της Ιτέας και μάλιστα άμεσα, έδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ήδη περιπολικά της ΕΛΑΣ, αλλά και πυροσβέστες προσπαθούν να απομακρύνουν μαζί με την δημοτική αρχή τους κατοίκους, καθώς το μέτωπο της φωτιάς πλησιάζει απειλητικά.
Εστάλη μήνυμα από το 112
Η βόρεια πλευρά της Ιτέας είναι το δεύτερο σημείο που αναγκάζεται η ΠΥ να διατάξει την εκκένωση του, καθώς πριν από λίγο εκκενώθηκε το χωριό Σερνικάκι.
Εκκένωση προς Κίρρα
Σύμφωνα με το δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή «καλούμε τους κατοίκους της βόρειας πλευράς της Ιτέας να εκκενώσουν την περιοχή άμεσα και να κατευθυνθούν προς Κίρρα, σύμφωνα με εισήγηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας».
Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 140 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Για την πυρόσβεση από αέρος επιχειρούν 11 Α/Φ και 7 Ε/Π εκ των οποίων τα 2 Ε/Π έχουν διατεθεί από τον Ελληνικό Στρατό και 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.
Με εντολή Αρχηγού ΠΣ, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.
Σε Γενική Επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
- Η πρώτη σκηνοθέτις του ελληνικού σινεμά: Η αγνοημένη «Εύα» της Μαρίας Πλυτά στις Κάννες
- ΗELLO!: Αυτή την Τετάρτη έρχεται στα περίπτερα
- Διεθνής συνεργασία της Kaizen Gaming με τη FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2026™
- Τέλος σε μια «κατάρα» 71 ετών: Η Ελβετία επιτρέπει ξανά τους αγώνες ταχύτητας σε πίστα
- Αργία Αγίου Πνεύματος: Πώς θα πληρωθούν όσοι θα εργαστούν
- Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας: Χωρίς ενδείξεις διαρροής οι έλεγχοι για την οσμή υγραερίου στην Αττική


