
Λινού: Βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση – Ο δείκτης θετικότητας παραμένει υψηλός
Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την έξαρση των κρουσμάτων κοροναϊού.
Την ανησυχία των ειδικών για το γεγονός ότι οι νέες μεταλλάξεις κοροναϊού, προκαλούν σοβαρότερα συμπτώματα, εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.
Η κ. Λινού μίλησε για την πορεία της πανδημίας, μετά την έξαρση που έχει παρατηρηθεί από την αύξηση των κρουσμάτων και των επαναμολύνσεων.
- Διαβάστε επίσης: Δυο μήνες πρόβλεψη για τις νέες μεταλλάξεις του κοροναϊού
«Είναι δύσκολη κατάσταση, δεν είναι μόνο οι μεγάλοι αριθμοί των κρουσμάτων, σε αντιστοιχία με μικρό αριθμό τεστ, εκείνο που απασχολεί περισσότερο είναι οι αριθμοί περιστατικών ανά 100.000 κατοίκους, που είναι υπερβολικά υψηλοί. Το ίδιο ισχύει και για τον γενικό δείκτη θετικότητας, την προηγούμενη εβδομάδα δεν έπεσε κάτω από το 10 ούτε μία μέρα, ωστόσο είχαμε λίγα τεστ. Εκείνο που αρχίζει και μας ανησυχεί είναι ότι τα συμπτώματα των νέων μορφών, προκαλούν σοβαρότερα συμπτώματα, υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα», ανέφερε αρχικά.
Δύσκολη η κατάσταση – Ισχυρό όπλο η μάσκα
«Η μάσκα παραμένει το ισχυρότερο μέτρο ασφαλείας. Διαφωνώ με τη στάση της πολιτείας. Υπάρχουν πολλά εκκολαπτήρια κορωνοϊού στα ΜΜΜ. Στο αεροπλάνο και στο πλοίο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης γιατί παραμένουμε περισσότερη ώρα σε αυτά τα μέσα, παρά στο λεωφορείο και στο μετρό. Το θέμα της 4ης δόσης είναι ένα ερωτηματικό, αλλά προσφέρει κάτι. Εάν δεν έχεις άλλο τρόπο να προστατευθείς, καλό είναι να το κάνεις. Δεν είναι επαρκής η επιστημονική πληροφόρηση, ωστόσο εξαρτάται από το πώς ζει κανείς. Εάν κάποιος είναι ένας τύπος πολύ κοινωνικός καλό θα είναι να εμβολιαστεί, γιατί έρχεται σε επαφή με περισσότερους ανθρώπους, περισσότερες ώρες», πρόσθεσε η κ. Λινού.
«Πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι μέχρι να υπάρξει εμβόλιο που να καλύπτει τις μεταλλάξεις Ο4 και Ο5 θα περάσουν 4-5 μήνες. Μπορούμε να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας και να συνεκτιμήσουμε τον τρόπο ζωής μας», κατέληξε μιλώντας για το επικαιροποιημένο εμβόλιο.
- Βορίζια: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος – Έκοψαν 134 ελιές αγρότη που αρνήθηκε να παραδώσει το χωράφι του
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Α’)
- O Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Εθνικό στον πρώτο ημιτελικό του πρωταθλήματος
- Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές
- Ο λαός θα είναι ο καλύτερος κριτής για το ποια ή ποιος θα ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης και θα βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο
- «Αυτή είναι η προσφορά της Ζάλγκιρις στον Βαλαντσιούνας» (pic)


