Ρωσία: Το Κρεμλίνο συζητά για δημοψήφισμα ένωσης των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ
Τι θα αποφασίσει η Ρωσία για τα δημοψηφίσματα σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές που κατέχει.
Στο Κρεμλίνο συζητούν την πρόταση της ταυτόχρονης διεξαγωγής δημοψηφισμάτων στις αυτοανακηρυχθείσες «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ για την ένωση τους με την Ρωσία, γράφει η εφημερίδα RBK επικαλούμενη τέσσερις πηγές που πρόσκεινται στην διοίκηση του Ρώσου προέδρου.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι το Κρεμλίνο δεν θέτει στόχο την διεξαγωγή ταυτόχρονα δημοψηφισμάτων για την ένωση τους με την Ρωσία σε όλα τα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού. Ωστόσο, οι δύο «Λαϊκές Δημοκρατίες» θέλουν να συμπέσει η διεξαγωγή της ψηφοφορίας, καθώς και οι «εκλαμβάνονται (στην Ρωσία) ως ένα όλο» και η ανεξαρτησία τους, όπως επισημαίνουν οι πηγές της RBK, έχει αναγνωρισθεί από την Μόσχα.
Τι θα γίνει σε Χέρσωνα, Ζαπορίζια, Χάρκοβο
Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, το ότι οι κάτοικοι των εν λόγω «Λαϊκών Δημοκρατιών», θα ψηφίσουν για την ένταξη τους στην Ρωσία δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, αλλά στις περιοχές της Χερσώνας, Ζαπορίζια και Χαρκόβου η κατάσταση δεν είναι τόσο κατηγορηματική.
Στις δύο «Λαϊκές Δημοκρατίες», ήδη γίνονται οι προετοιμασίες, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία της διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων. Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας θα ανακοινωθούν αφότου τα ρωσικά στρατεύματα θα θέσουν υπό τον έλεγχο τους τα διοικητικά σύνορα των περιοχών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ και εγγυηθούν την δημιουργία ζώνης ασφαλείας. «Περιμένουμε το σήμα από τους στρατιωτικούς» διευκρίνισε μια εκ των πηγών.
Όπως ανέφεραν οι πηγές της RBK στις δύο «Λαϊκές Δημοκρατίες» είναι ήδη έτοιμα όλα τα επίσημα έγγραφα, καταρτίζονται κατάλογοι ψηφοφόρων, γίνεται επιλογή ατόμων για τις εκλογικές επιτροπές και άρχισαν να εργάζονται οι Ρώσοι πολιτικοί επιστήμονες. Σύμφωνα με τις πηγές εξετάζεται η εκδοχή, η ψηφοφορία να γίνει όχι σε μια μέρα αλλά σε δύο ημέρες. Παράλληλα όπως υπογραμμίζουν οι πηγές, δεν υπάρχει τελική απόφαση και η όλη προσέγγιση του θέματος μπορεί να αλλάξει.
Πηγές: Novayagazeta.eu, ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ποιοι πάνε ταμείο από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 27 Φεβρουαρίου
- Λέκκας: Οι σφοδρές βροχές έφεραν διαρκείς κατολισθήσεις – Γιατί το πρόβλημα με τη λειψυδρία παραμένει
- Σοκαριστικό βίντεο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Αθλήτρια παραλίγο να χάσει το μάτι της από λεπίδα πατινιού αντιπάλου (vid)
- Άρθρο 86: Μπορούν να εξεταστούν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μετά τις εκλογές;
- «Είναι πολύ χοντρός για ένα κουλούρι ακόμα» – Η Έιμι Γουάινχαουζ για τον φωτογράφο που απαθανάτισε το θρίαμβο της
- Χωρισμός: Ποιος θα κρατήσει τον σκύλο;
- Αμνηστία σε εκατοντάδες πολιτικούς κρατούμενους στη Βενεζουέλα
- Ο Μπαρτζώκας αποφασίζει για την 12άδα: Τι ισχύει με Μιλουτίνοφ και Τζόουνς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)






























![Βαρκελώνη: Η περίφημη Σαγράδα Φαμίλια έφτασε επιτέλους στο τελικό της ύψος [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/21226906-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442