Υπόθεση Novartis: Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται με βούλευμα Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη
Οι ανώτατοι δικαστές απήλλαξαν τους δύο επίκουρους πρώην εισαγγελείς διαφθοράς
Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται μόνον ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, με βάση οριστικό και αμετάκλητο βούλευμα που εξέδωσαν πριν από λίγο τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου που χειρίστηκαν την πολύκροτη υπόθεση της Novartis.
- Διαβάστε επίσης: Αόριστες οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων
Οι ανώτατοι δικαστές σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση απήλλαξαν τους δύο επίκουρους πρώην εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Mανώλη καθώς έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται γι’ αυτούς η συμμετοχή τους σε καμία αξιόποινη πράξη.
- Διαβάστε επίσης: Η Τουλουπάκη καταγγέλλει διαγραφή ονομάτων από επίσημο έγγραφο
Τέλος, οι δικαστές ευθυγραμμίστηκαν με την εισαγγελική πρόταση σε ό,τι αφορά τους καταγγελλόμενους δημοσιογράφους απαλλάσσοντας τους από κάθε κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ομόφωνα παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.
Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος κατά πλειοψηφία.
- Αγρίεψαν οι τιφόζι της Ferrari μετά την παρουσίαση της ηλεκτροκίνητης Luce – Έξαλλοι οι Ιταλοί
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 27.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 27 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Απασφαλίσαμε τη βόμβα του χρέους
- Φάτοβιτς: «Το σκορ είναι 1-0 και τίποτα περισσότερο – Συνεχίζουμε δυνατά»
- Εντείνει την προσπάθειά του για τον Βασίλη Σπανούλη ο Άρης Betsson







