Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σέρρες: Τι λέει ο γιατρός του αγρότη που τον τσίμπησε «μαύρη χήρα»

Σέρρες: Τι λέει ο γιατρός του αγρότη που τον τσίμπησε «μαύρη χήρα»

Ο αγρότης από τις Σέρρες έχει πάρει ήδη εξιτήριο μετά το τσίμπημα της αράχνης.

Τέσσερις φορές στην πολυετή καριέρα του ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης έχει κληθεί να περιθάλψει περιστατικό ασθενή, ο οποίος δέχθηκε τσίμπημα από την αράχνη «μαύρη χήρα».

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο (25/6) όταν ένας αγρότης από την Βισαλτία μεταφέρθηκε στο ΓΝ Σερρών με συμπτώματα από το τσίμπημα της επικίνδυνης αράχνης.

Όπως αναφέρει ο γιατρός, μιλώντας στο GrTimes, ο αγρότης από τις Σέρρες έχει πάρει ήδη εξιτήριο μετά το τσίμπημα της αράχνης και έχει επιστρέψει σπίτι του:

«Σήμερα ο άνθρωπος που δέχθηκε το δηλητήριο της “μαύρης χήρας”, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του. Το εν λόγω τσίμπημα προκαλεί πόνους σε όλο το κορμί. Από το κεφάλι και τη μέση, μέχρι τα κάτω άκρα. Η αντιμετώπισή του είναι συμπτωματική, αλλά το τελευταίο διάστημα για το δηλητήριο της αράχνης έχει βρεθεί αντίδοτο το οποίο ήρθε από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και χορηγήθηκε στον ασθενή που πήρε σήμερα εξιτήριο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

O κ. Καλλινικίδης αποκάλυψε πως αυτό είναι το τέταρτο ανάλογο περιστατικό που έχει αντιμετωπίσει στην πολυετή καριέρα του και προσθέτει πως «η αράχνη «μαύρη χήρα» συναντάται στους αγρούς και το βασικό πρόβλημα έχει να κάνει με τη διάγνωση. Πρέπει να γνωρίζει δηλαδή κάποιος, τι μπορεί να προκαλέσει το συγκεκριμένο έντομο εάν σε τσιμπήσει για να υποψιαστεί ότι έχει πέσει θύμα του».

Ποιά είναι η επικίνδυνη «μαύρη χήρα»

Η αράχνη «μαύρη χήρα» είναι ένα είδος αράχνης που υπάρχει στην Ελλάδα και στις Σέρρες και απαιτείται προσοχή κυρίως από όσους είναι εκτεθειμένοι στη φύση, ειδικότερα αγρότες.

Ανήκει στο γένος Latrodectus. Το όνομά της αναφέρεται στην τάση των θηλυκών σε ορισμένα είδη να καταβροχθίζουν το αρσενικό αμέσως μετά το ζευγάρωμα. Το δηλητήριο της «μαύρης χήρας» αποτελείται κυρίως από νευροτοξίνες και σε εξασθενημένους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και τον θάνατο.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024