Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Αναίρεση κατά της απελευθέρωσης Κορκονέα ζητούν οι δικηγόροι

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Αναίρεση κατά της απελευθέρωσης Κορκονέα ζητούν οι δικηγόροι

Αναίρεση απόφασης της απελευθέρωσης του Επαμεινώνδα Κορκονέα ζητούν οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου.

Την αναίρεση της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας για την ευνοϊκή ποινική μεταχείριση που επιφύλαξε στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ζήτησαν σήμερα από τον Άρειο Πάγο οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος.

Διαβάστε επίσης: Ντροπή σε όσους μεθόδευσαν την κακοστημένη δίκη Κορκονέα

Παράλληλα, οι δικηγόροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου , Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου , ζητούν να διενεργηθεί ενδελεχής πειθαρχικός και υπηρεσιακός έλεγχος για τις συνθήκες έκδοσης της απόφασης, την οποία χαρακτηρίζουν «νομικό πραξικόπημα».

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στο αίτημα:

«Χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια για να αναιρεθεί η σκανδαλώδης και προκλητική, νομικά δε έωλη και άκρως προβληματική εκείνη απόφαση. Και οι μηχανισμοί που κινητοποιήθηκαν χρειάστηκαν μόλις τρεις μήνες για να ανατρέψουν την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας. Με την παρούσα ζητούμε να ασκήσετε εκ νέου αναίρεση στην πραξικομματική παράκαμψη της απόφασης της Ολομέλειας, με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και με το εύρημα να ανατεθεί σε ενόρκους, οι οποίοι δεν είχαν καμία γνώση της υπόθεσης και του αποδεικτικού υλικού να επωμιστούν την ανατροπή της αποφάσεως, την οποία εισαγγελέας και τακτικές δικαστές δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν επισήμως, πλην όμως εξασφάλισαν την συνθήκες και δρομολόγησαν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να υλοποιηθεί.

Μεταξύ των μεθοδεύσεων που ακολουθήθηκαν ήταν η εντολή μη κλήτευσής μας στο Δικαστήριο ως διαδίκων, ο προσδιορισμός σε συντομότατες δικασίμους εντός του δικαστικού έτους, η εισαγωγή της υπόθεσης μόνο ενώπιον των τακτικών δικαστών, η βίαιη αποτροπή τοποθέτησης της πλευράς μας ως διαδίκων, ενέργειες που έγιναν σε σύμπραξη Εισαγγελέως και τακτικών δικαστών. Η εξέλιξη της νέας αποφυλάκιση Κορκονέα είχε προβλεφθεί από πλευράς μας και είχαμε καταγγείλει ότι η υπεράσπιση κόμπαζε ότι την έχει εξασφαλίσει. Εν προκειμένω προκύπτουν συνεπώς σοβαρότατες ενδείξεις όχι μόνο νομικού πραξικοπήματος, αλλά και σειράς πειθαρχικών παραπτωμάτων και ποινικών αδικημάτων εκ μέρους δικαστικών προσώπων…»

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024