
Ελλάδα – ΗΠΑ 16-11: Ομαδάρα για μετάλλιο – «Σκόρπισε» τις ΗΠΑ και προελαύνει
Η φοβερή και τρομερή Εθνική του Θοδωρή Βλάχου διέλυσε με 16-11 τις ΗΠΑ και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου πέμπτη φορά στην ιστορία της
Ελλαδάρα φέρε μας την κούπα!
Η αρμάδα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε πολύ εύκολα με 16-11 των ΗΠΑ και πήρε μια σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.
Πέμπτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα βρίσκεται στους «4» της συγκεκριμένης διοργάνωσης στο πόλο ανδρών.
Στη ζώνη των μεταλλίων λοιπόν η Εθνική μας, η οποία στον ημιτελικό της Παρασκευής (1/7) θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ουγγαρία – Ιταλία. Θα αντιμετωπίσουμε τη διοργανώτρια ή την κάτοχο του τίτλου; Αυτό θα το μάθουμε απόψε το βράδυ, στις 22:00.
Τι και αν προέκυψαν προβλήματα ακόμη και κατά τη διάρκεια του ματς. Τι και αν αποχώρησε με δεμένο το αριστερό του χέρι ο θρύλος των γκολπόστ, Εμμανουήλ Ζερδεβάς; Η Ελλάδα με υποδειγματική άμυνα, στο τρίτο κυρίως οκτάλεπτο, «καθάρισε» τις ΗΠΑ, έδειξε από τι μέταλλο έχει δημιουργηθεί και πέρασε στην επόμενη φάση.
Σαρωτικός ο Αργυρόπουλος-Κανακάκης με 5 γκολ, αποτελεσματικότατοι οι Γενηδουνιάς, Καλογερόπουλος και Βλαχόπουλος (από 3 γκολ) και ένας Θοδωρής Βλάχος που… κέντησε ξανά από τον πάγκο και οδήγησε την Ελλάδα σε μια ακόμα σπουδαία επιτυχία.
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες, και ειδικότερα στο δεύτερο οκτάλεπτο, πήγαιναν χέρι-χέρι. Το αρχικό ελληνικό προβάδισμα έδωσε τη θέση του στην αντίδραση των Αμερικανών, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Ζερδεβά, κατάφεραν να πάνε με 7-7 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Ο Τζωρτζάτος ανέλαβε να αντικαταστήσει τον Ζερδεβά στο τέρμα και στο τρίτο οκτάλεπτο, μαζί με την άμυνα, βρήκε και εκείνος το ρυθμό του.
Η Ελλάδα σε εκείνο το διάστημα δε δέχτηκε ούτε ένα γκολ, πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων (10-7) και έκτοτε δεν το έχασε ποτέ ξανά.
Μάλιστα, η διαφορά άνοιξε ακόμη περισσότερο, με το τελικό 16-11 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα των δύο ομάδων.
Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-6, 3-0, 6-4
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 3 , Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 5, Γούβης 1, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.
ΗΠΑ (Ουντόβισιτς): Γουέινμπεργκ, Ντοντ 1, Βάβιτς, Γκρόγουελ 2, Ντάουμπε 2, Έρχαρντ, Χάλοκ 3, Γούντχεντ, Μπόουεν 3, Στίβενσον, Φάρμερ, Ίρβινγκ, Χόλαντ
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου

