Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμπάνια του GIVMED για δωρεά φαρμάκων πριν λήξουν

Καμπάνια του GIVMED για δωρεά φαρμάκων πριν λήξουν

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση GIVMED παρακινεί όσους έχουν φάρμακα που δεν τα χρειάζονται, να τα δωρίσουν σε όσους τα έχουν ανάγκη

Μια νέα καμπάνια με κεντρικό μήνυμα «Θα λήξει.», ξεκινά το GIVMED, η μη κερδοσκοπική οργάνωση που συμβάλλει στην πρόσβαση κοινωνικά ευπαθών ομάδων σε φάρμακα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και παρακίνηση όσων έχουν φάρμακα ή και άλλα προϊόντα υγείας που δε χρειάζονται, να τα δωρίσουν σε ένα σημείο δωρεάς κοντά τους.

Σχεδόν 2.000.000 συνάνθρωποί μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως τα φάρμακα. Την ίδια στιγμή 34.000.000 κουτιά φαρμάκων κάθε χρόνο στην Ελλάδα λήγουν και πετιούνται αχρησιμοποίητα.

Από τη μία πλευρά παρατηρείται το κοινωνικό πρόβλημα, η έλλειψη πρόσβασης σε φάρμακα για εκατομμύρια ανθρώπους.

Από την άλλη, φάρμακα λήγουν και πετιούνται προκαλώντας ρύπανση του περιβάλλοντος από φαρμακευτικές ουσίες.

Στο GIVMED, γίνεται προσπάθεια να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα. Ήδη, από τον Μάρτιο του 2016, οπότε και ιδρύθηκε μέχρι σήμερα η οργάνωση, έχει προσφέρει συνολικά 555.000 κουτιά φαρμάκων και προϊόντων υγείας, αξίας 3.746.000 ευρώ μέσω ενός δικτύου 153 κοινωφελών φορέων-σημείων δωρεάς.

Ο τρόπος της δωρεάς είναι απλός:

  • Μέσα από τον χάρτη με τα 153 σημεία δωρεάς σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί κανείς να αναζητήσει την περιοχή του, να βρει το κοντινότερο σημείο δωρεάς και να παραδώσει τα φάρμακα ή προϊόντα υγείας που δε χρειάζεται.
  • Εναλλακτικά, μπορεί να καλέσει στην τηλεφωνική γραμμή, 210 300 7222 και μέλος της ομάδας του GIVMED θα παρέχει την απαραίτητη καθοδήγηση.

Πριν την παράδοση των φαρμάκων ή προϊόντων υγείας στο κοντινότερο σημείο δωρεάς, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προϋποθέσεις δωρεάς, δηλαδή ποια είδη μπορούν να δωρηθούν και ποια όχι.

Διαβάστε επίσης: Χορηγία 15.000 δολαρίων σε δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας – The Hellenic Initiative και στον πυρήνα της βρίσκεται το video που θα προβληθεί σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς ως κοινωνικό μήνυμα.

Το GIVMED ευχαριστεί για την παραγωγή του video την εταιρεία Μαύρα Γίδια και πιο συγκεκριμένα τον Μάριο Γαμπιεράκη και την Χρυσούλα Κοροβέση για την σκηνοθεσία, το illustration και το animation και τον ΛΟΛΕΚ για τη μουσική, το sound design, το speakage και τη μίξη.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024