Λίγο πριν συμπληρωθούν τέσσερα χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που πλήρωσαν με τη ζωή τους 103 άνθρωποι οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας αποφάσισαν με βούλευμά τους την παραπομπή σε δίκη 21 εκ των 24 κατηγορούμενων για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.
Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου συντάχθηκαν με την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μεϊδάνης, ο οποίος είχε ασχοληθεί και την ποινική δικογραφία για τις φωτιές στο Ν. Ηλείας, κατά του βουλεύματος το οποίο είχε εκδοθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απορρίπτοντας την αναβάθμιση της κατηγορίας για πέντε, κατά τον επίμαχο χρόνο, στελέχη της Πυροσβεστικής, στο κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο.
Έτσι, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα καθίσουν για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως από υπόχρεους και μη, αλλά και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή, 21 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο ηλικιωμένος που προκάλεσε την πυρκαγιά, ο οποίος θα λογοδοτήσει για εμπρησμό από αμέλεια.
Ανάμεσα στα πρόσωπα που παραπέμπονται είναι αυτοδιοικητικοί παράγοντες και στελέχη της Περιφέρειας, όπως η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, δήμαρχοι της περιοχής, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για λάθη και παραλείψεις στην πρόληψη και την κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και τους χειρισμούς που έγιναν με σκοπό τη διάσωση των ανθρώπινων ζωών.
Τελικά, μόνο τρεις αστυνομικοί απαλλάσσονται, καθώς το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε πως δεν θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη, κρίνοντας επαρκείς τις εξηγήσεις που έδωσαν στο πλαίσιο της έρευνας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα