Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
L' Opinion: Η Τουρκία απαιτεί αλλαγή νομοθεσίας από τη Σουηδία

L’ Opinion: Η Τουρκία απαιτεί αλλαγή νομοθεσίας από τη Σουηδία

Το πιο προβληματικό είναι ότι Τουρκία απαιτεί από τη Σουηδία να αναθεωρήσει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της, αλλά και να της παραδώσει «αρκετές δεκάδες» Τούρκους και πρόσφυγες

Ο Τούρκος πρέσβης στη Γαλλία, Αλί Ορναρέρ, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα L Opinion, κάνει λόγο για «υπερβολική επιείκεια» και «συνενοχή» της Σουηδίας απέναντι στο PKK, που θεωρείται «τρομοκρατική οργάνωση» από την ΕΕ, αλλά και απέναντι στο συριακό παράρτημά του, το PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης), το οποίο είναι σύμμαχος της Δύσης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (Daesh).

Διαβάστε επίσης: Τετραμερής ΝΑΤΟ – Τουρκίας – Σουηδίας – Φινλανδίας για να υποχωρήσει ο Ερντογάν

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, σε αντίθεση με το PKK, το PYD δεν περιλαμβάνεται στον ευρωπαϊκό κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων. Αναφέρεται επίσης ότι η Τουρκία απαιτεί διακοπή των σουηδικών παραδόσεων όπλων στο PYD. Στην πραγματικότητα, γράφει η εφημερίδα, πρόκειται για αντιαρματικούς πυραύλους σουηδικού σχεδιασμού που προμήθευσαν στην κουρδική πολιτοφυλακή οι Αμερικανοί, αλλά μια τέτοια παράδοση θα μπορούσε να αποτραπεί από τη Στοκχόλμη.

Τέλος, το πιο προβληματικό ζήτημα έγκειται κατά την εφημερίδα στο ότι η Τουρκία όχι μόνο απαιτεί από τη Σουηδία να αναθεωρήσει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της, αλλά και να της παραδώσει «αρκετές δεκάδες» Τούρκους και πρόσφυγες, ως επί το πλείστον μέλη του PKK, αλλά και μέλη της ισλαμιστικής ομάδας του Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορούνται ότι υποκίνησαν την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024