Η Εθνική ομάδα των Ανδρών ηττήθηκε με 3-2 από τη Γαλλία στη πρεμιέρα των υποχρεώσεων της στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Οράν της Αλγερίας.
Η ομάδα του Ντάντε Μπονιφάντε, που έκανε επίσημο ντεμππούτο στον πάγκο της ελληνικής ομάδας, στάθηκε πολύ καλά, με πρώτο σκόρερ τον Τζιουμάκα και αποκάλυψη τον Χάκα.
Στο πρώτο σετ η Γαλλία είχε συνεχώς διαφορά 1-2 πόντων, η Εθνική επέστρεφε και στο φινάλε του οι «τρικολόρ» είχαν τέσσερα σετ μπολ και η Ελλάδα δύο (25-26, 27-28), για να λήξει τελικά το σετ στο 30-28 για τους Γάλλους.
Στο δεύτερο οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με την Ελλάδα να προηγείται (6-9, 8-12) και τη Γαλλία να κυνηγά (11-12, 15-15), το 18-18 να γίνεται 18-22 για την Εθνική, που έκλεισε το σετ στο 22-25.
Στο τρίτο σετ οι Γάλλοι ξεκίνησαν με ένα εντυπωσιακό 5-1 που οδήγησε τον Μπονιφάντε σε γρήγορο τάιμ άουτ με τους Έλληνες διεθνείς να αντιδρούν άμεσα ισοφαρίζοντας σε 6-6. Οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ με το 17-16 να γίνεται 17-20 για την Ελλάδα με συνεχόμενα μπλοκ και λίγο αργότερα το 18-20 μετατράπηκε σε 18-23 για να προηγηθούμε στο σκορ.
Η αντίδραση της Γαλλίας ήρθε στο τέταρτο σετ, όπου και πάλι απέκτησε νωρίς μια σημαντική διαφορά (6-2) την οποία αυτή τη φορά όχι απλά κράτησε, αλλά διεύρυνε (το 12-8 έγινε 16-8) με την εθνική απλά να μειώνει προς το τέλος για το 25-19.
Στο τάι μπρέικ τα καλά σερβίς του Ράπτη επέτρεψαν στην εθνική να προηγηθεί με 1-4, αλλά η διαφορά χάθηκε γρήγορα με τους Γάλλους να προσπερνούν με 8-7. Με την αλλαγή γηπέδου η Εθνική ισοφάρισε σε 11-11, για να φτάσουν οι τρικολόρ σε ματς μπολ (14-13).
Οι παίκτες του Μπονιφάντε το «έσβησαν» κι έφτασαν αυτοί σε ματς μπολ (14-15) με τους Γάλλους να απαντούν και να προσπερνούν 17-16 κατακτώντας τελικά το σετ με 18-16.
Αύριο η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει στις 23:00 ώρα Ελλάδας την Τουρκία, που νίκησε στο άλλο ματς του ομίλου με 3-0 την Αλγερία, αλλά πολύ πιο δύσκολα απ΄ ότι δείχνει το τελικό σκορ.
Μια βραδιά στο κέντρο της πόλης γεμάτη τραγούδια, ιστορίες και μουσικές που έχουν καθιερώσει την Μαρία Παπαγεωργίου ως μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες και δημιουργούς της γενιάς της.