Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σακούλες με 3 εκατ. ευρώ έλαβε από Καταριανό πολιτικό ο πρίγκιπας Κάρολος

Σακούλες με 3 εκατ. ευρώ έλαβε από Καταριανό πολιτικό ο πρίγκιπας Κάρολος

Ο Κάρολος παρέδωσε το ποσό σε βοηθούς του που φρόντισαν να περάσουν όλα τα χρήματα σε φιλανθρωπική οργάνωση, αφού τα μέτρησαν με το χέρι.

Τρία εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά φέρεται να δέχτηκε ο πρίγκιπας  Κάρολος, κατά τις συναντήσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, Σεΐχ Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ-Θάνι.

Όπως αποκαλύπτουν οι Sunday Times, ο Κάρολος παρέλαβε τα 3 εκατ. ευρώ σε βαλίτσα, ακόμη και σε σακούλα από ψώνια.

Ο Κάρολος παρέδωσε το ποσό σε βοηθούς του που φρόντισαν να περάσουν όλα τα χρήματα σε φιλανθρωπική οργάνωση, αφού τα μέτρησαν με το χέρι.

Οι παραλαβές έγιναν το 2015 κατά τη διάρκεια κατ’ ιδίαν συναντήσεων μεταξύ του Καρόλου και του αλ Θάνι στο Κλάρενς Χάους, αναφέρει ο Guardian σχετικά με ρεπορτάζ στους κυριακάτικους Times.

Σύμφωνα με την βρετανική δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Κάρολος ενήργησε παράνομα προσφέροντας κάτι σε αντάλλαγμα για τις δωρεές. Ωστόσο το επεισόδιο θέτει κάποια μάλλον εύλογα ερωτήματα σχετικά με την κρίση του και τη λήψη μεγάλων δωρεών από έναν ξένο πολιτικό παράγοντα και δισεκατομμυριούχο.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Έχει χαρακτηριστεί «ο άνθρωπος που αγόρασε το Λονδίνο» έπειτα από τις επενδύσεις του στη βρετανική πρωτεύουσα και την επιρροή του στο ταμείο που διαχειρίζεται το αποθεματικό του Κατάρ. Είναι επίσης ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Αλ Θάνι έχει παραδεχτεί ότι υπό την πρωθυπουργία του το Κατάρ «ίσως» χρηματοδότησε το συριακό παράρτημα της Αλ Κάιντα εν αγνοία του.

Το Κλάρενς Χάους επισήμανε ότι «οι φιλανθρωπικές δωρεές που ελήφθησαν από τον σεΐχη διαβιβάστηκαν αμέσως σε ένα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του Πρίγκιπα που πραγματοποίησαν τον απαιτούμενο έλεγχο και μας διαβεβαίωσαν ότι ακολουθήθηκαν όλες οι σωστές διαδικασίες».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024