Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Υποδέχτηκε πάνω από 21.000 αφγανούς πολίτες που διέτρεχαν κίνδυνο

Γερμανία: Υποδέχτηκε πάνω από 21.000 αφγανούς πολίτες που διέτρεχαν κίνδυνο

Το Βερολίνο είχε υποσχεθεί ότι θα βοηθούσε Αφγανούς που εργάστηκαν για τον γερμανικό στρατό και πλέον τα δύο τρίτα αυτών των ανθρώπων βρίσκονται στη Γερμανία.

Πάνω από 21.000 αφγανοί πολίτες που διέτρεχαν κίνδυνο μπόρεσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα και να μετεγκατασταθούν στη Γερμανία αφότου κατέλαβαν την εξουσία οι Ταλιμπάν την 15η Αυγούστου 2021, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ.

Διέτρεχαν κίνδυνο

Το Βερολίνο είχε υποσχεθεί ότι θα βοηθούσε Αφγανούς που είχαν εργαστεί για τον γερμανικό στρατό ή ομοσπονδιακές υπηρεσίες, καθώς και πολίτες που θεωρεί πως διέτρεχαν κίνδυνο μετά την επαναφορά στην εξουσία των σκληροπυρηνικών σουνιτών στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με την κυρία Μπέρμποκ, τα δύο τρίτα των Αφγανών που είχαν λάβει άδεια να μετεγκατασταθούν στη Γερμανία βρίσκονται πλέον στη γερμανική επικράτεια.

Επιταχύνθηκε το 2022

Από τους πρώην εργαζομένους για λογαριασμό της Μπούντεσβερ, του γερμανικού στρατού, έχουν φθάσει στην ευρωπαϊκή χώρα τα δύο τρίτα, διευκρίνισε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Ο ρυθμός των αφίξεων από το Αφγανιστάν επιταχύνθηκε το 2022, σημείωσε η γερμανίδα ΥΠΕΞ. Πάνω από 12.000 έφθασαν στη Γερμανία από τον Ιανουάριο (φωτογραφία, επάνω, από το Marc Tessensohn/Bundeswehr/Reuters).

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024