Ρωσικές απειλές για θανατική ποινή σε Αμερικανούς αιχμαλώτους ανησυχούν τις ΗΠΑ
Αποτροπιασμός για το ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή οι Αμερικανοί που αιχμαλωτίστηκαν στην Ουκρανία
Τον αποτροπιασμό του για το γεγονός ότι εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή οι Αμερικανοί που αιχμαλωτίστηκαν στην Ουκρανία, εξέφρασε σήμερα ο Τζον Κέρμπι, συντονιστής του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για στρατηγικές επικοινωνίες.
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, διότι αυτές είναι αποφάσεις που αφορούν τα δικαστήρια. Δεν τις σχολιάζουμε ποτέ και δεν έχουμε το δικαίωμα να παρέμβουμε σε δικαστικές αποφάσεις», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς αν οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να δικαστούν σε έδαφος φιλορώσων αυτονομιστών και να καταδικαστούν σε θάνατο. «Μιλάμε για μισθοφόρους που απείλησαν τις ζωές του στρατιωτικού μας προσωπικού. Κι όχι μόνο το δικό μας, αλλά και το στρατιωτικό προσωπικό των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ», συμπλήρωσε ο Πεσκόφ.
Σύμφωνα με το Interfax, οι δύο Αμερικανοί βρίσκονται τώρα στην υποστηριζόμενη από τους Ρώσους αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία. Αν η πληροφορία αυτή επιβεβαιωθεί και ο 27χρονος Άντι Χουέν και ο 39χρονος Αλεξάντερ Ντρούκι — και οι δύο από την Αλαμπάμα — βρίσκονται όντως στο Ντονέτσκ, θα ενταθούν οι φόβοι ότι μπορεί να τους απαγγελθούν κατηγορίες στο έδαφος των φιλορώσων αυτονομιστών.
Οι Βρετανοί Σον Πίνερ και Έιντεν Άσλιν και ο Μαροκινός Μπραχίμ Σααντούν καταδικάστηκαν σε θάνατο από δικαστήριο των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών του Ντονέτσκ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού αιχμαλωτίσθηκαν ενώ πολεμούσαν στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ανδρουλάκης: Αποκαλύφθηκε ότι το Predator ήταν το όπλο του παρακράτους, που έστησε ο Πρωθυπουργός και το Μαξίμου – Ο Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει τώρα
- Το ρεκόρ που ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη επί της Μπέτις
- Καρδίτσα: Διακόπηκαν τα σχολικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ λόγω συσσωρευμένων χρεών της Περιφέρειας
- Θεσσαλονίκη: Μήνυση για προσβολή μνήμης νεκρού από την οικογένεια της καθηγήτριας μετά την επιστολή γονέων
- Δημοψήφισμα στο Καζακστάν για την ψήφιση νέου Συντάγματος
- Σακελλαρίδης (Νέα Αριστερά): Αποδείχθηκε ότι ο Κ. Μητσοτάκης και το πρωθυπουργικό του γραφείο είναι οι ηθικοί αυτουργοί των υποκλοπών
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (13/3): Δράση με Ευρωλίγκα και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο βόλεϊ
- Έριξε το σύνθημα ο Τσίπρας: Στο +3 το κόμμα – Mε νέα χρώματα το Ινστιτούτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442