Να μην απελαθούν οι τρεις μαθητές, ζητάει ο Δήμαρχος Βύρωνα
Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, ζητάει να ανακληθεί η απόφαση για την απέλαση τριών μαθητών ιρακινής καταγωγής που φοιτούν στο 4ο Γυμνάσιο Βύρωνα.
«Ζητώ να ανακληθεί η απόφαση για την απέλαση 3 μαθητών που φοιτούν στο 4ο Γυμνάσιο Βύρωνα», είναι η έκκληση που απευθύνει ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης όπου σε ανακοίνωση του τονίζει μεταξύ άλλων:
«Με μεγάλη θλίψη και απογοήτευση πληροφορήθηκα τις δυσάρεστες εξελίξεις σχετικά με τους τρεις μαθητές ιρακινής καταγωγής: ALI HEMIN, ALI DOAA και ALI RAHMA, που φοιτούν στο 4ο γυμνάσιο Βύρωνα και μαζί με τη μητέρα τους ZHIYAN YOUSIF AHMED και τα άλλα δύο αδέλφια τους, καλούνται από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, να εγκαταλείψουν την Ελλάδα μέχρι την 1η Ιουλίου 2022.
Οι τρεις μαθητές φοιτούν εδώ και μια 5ετία σε ελληνικά σχολεία (από Δ’ δημοτικού έως Β’ γυμνασίου) και σύμφωνα με ομόφωνη ανακοίνωσή του συλλόγου διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα, έχουν επιδείξει εξαιρετική επιμονή και προσπάθεια να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σχολείου, ενώ αυτό που θέλουν είναι να σπουδάσουν και να ζήσουν στην πατρίδα μας.
Ως δήμαρχος Βύρωνα αλλά και ως εκπαιδευτικός, ενώνω τη φωνή μου με το ψήφισμά της Ζ’ ΕΛΜΕ και ζητώ κι εγώ από την πλευρά μου να ανακληθεί η απόφαση της απέλασης των τριών μαθητών και της οικογένειάς τους, για να μη γίνουν πρόσφυγες για δεύτερη φορά»
- Nador West Med: Νέο υπερσύγχρονο μαροκινό λιμάνι στη Μεσόγειο
- Σε πολύ δύσκολη θέση η Μονακό: Μπαίνει στη «μέση» το Πριγκιπάτο λόγω οικονομικών προβλημάτων
- ΠΑΣΟΚ: Η «βάσανος» της διεύρυνσης, η «μεταγραφολογία» και οι εσωκομματικές γκρίνιες
- Οδοντωτός: Βράχος έπεσε στη γραμμή και χτύπησε συρμό του
- Κρήτη: Υψηλά επίπεδα αφρικανικής σκόνης λόγω νότιων ανέμων – Συστάσεις προς τους πολίτες
- Κακοκαιρία Kristin: Προβλήματα και ακυρώσεις σε δρομολόγια πλοίων λόγω των ισχυρών ανέμων
