Πάνω από τρεις ώρες κράτησε το «θρίλερ» του Βερολίνου, με τη Σάκκαρη να πλησιάζει, αλλά να μην παίρνει τη νίκη.

Η ελληνίδα τενίστρια μπορεί να προηγήθηκε επικρατώντας στο tie break του πρώτου σετ, αλλά υπέστη την ανατροπή από την Μπελίντα Μπέντσιτς και τελικά έχασε με 2-1 σετ (6-7, 6-4, 6-4).

Με αυτόν τον συγκλονιστικό τρόπο έμεινε εκτός τελικού από το τουρνουά του Βερολίνου η Σάκκαρη και έχασε την ευκαιρία να ανέβει στο Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Double fault σε κρίσιμα σημεία και αδυναμία να εκμεταλλευτεί το σερβίς της ήταν τα «κλειδιά» της ήττας της πρωταθλήτριάς μας.

Χέρι-χέρι πήγαν οι δύο αθλήτριες στο tie break του πρώτου σετ, καθώς αμφότερες είχαν από ένα break.

Η Σάκκαρη στο tie break προηγήθηκε με 4-1, ισοφάρισε σε 4-4 και 5-5 η Ελβετίδα, αλλά η Ελληνίδα τελικά επικράτησε με 8-6 για το 1-0 έπειτα από 72 λεπτά.

Ίδια περίπου εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τις δύο τενίστριες να πηγαίνουν game-game ουσιαστικά, αλλά στο πιο κρίσιμο σημείο η Μπέντσιτς κατάφερε να δείξει την ποιότητά της.

Ενώ το σετ ήταν υπέρ της με 5-4 και η Σάκκαρη είχε το σερβίς, η Ελβετίδα είχε τέσσερα set point, η Σάκκαρη τα έσβησε, αλλά η Μπέντσιτς στην 5η προσπάθεια τα κατάφερε και ισοφάρισε τα σετ.

Ακριβώς το ίδιο συνέβη και στο τρίτο σετ, με την Μπέντσιτς στο 4-4 να κάνει love service game και στη συνέχεια να επιτυγχάνει break και να παίρνει το ματς με βολέ.