Οι διοργανωτές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ανακοίνωσαν ότι η διοργάνωση του επόμενου έτους θα διεξαχθεί στη Βρετανία, καθώς η εμπόλεμη Ουκρανία δεν είναι σε θέση να τον φιλοξενήσει με ασφάλεια.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η οποία διοργανώνει τον μουσικό διαγωνισμό, δήλωσε ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με τον ουκρανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα UA:PBC σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης μετά τη νίκη της συμμετοχής της Kalush Orchestra στη φετινή διοργάνωση.

Ωστόσο, δήλωσε ότι αφού εξέτασε τα θέματα ασφάλειας στη χώρα, η οποία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Ρωσία μετά την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν τον Φεβρουάριο, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να διεξαχθεί εκεί.

Αντ’ αυτού, η EBU δήλωσε ότι θα συζητήσει με το BBC αν θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση στη Βρετανία, αφού ο Βρετανός Sam Ryder τερμάτισε δεύτερος.

Το BBC δήλωσε ότι «φυσικά» θα συζητήσει με τους διοργανωτές τη φιλοξενία της διεθνούς διοργάνωσης.

Η ανακοίνωση-βόμβα έγινε από την EBU σήμερα το πρωί, δίνοντας έτσι το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει το Ηνωμένο Βασίλειο τη διοργάνωση για πρώτη φορά από το 1998, όταν είχε διεξαχθεί στο Μπέρμιγχαμ.