
Γαλλία: Συνθήκες πολέμου επικαλείται ο Μακρόν – Ζητεί περισσότερα πυροβόλα
Ο πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα στείλει στην Ουκρανία άλλα έξι αυτοκινούμενα πυροβόλα
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από την γαλλική βιομηχανία όπλων Nexter να αυξήσει την κατασκευή αυτοκινούμενων πυροβόλων Ceasar, προτού δεσμευτεί να στείλει επιπλέον έξι στον ουκρανικό στρατό, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγή του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.
«Aνεβάστε στροφές»
Πριν από την άφιξή του στο Κίεβο, ο Μακρόν είχε ζητήσει από τη Nexter να ανεβάσει στροφές στην παραγωγή της, ώστε να τεθεί σε «λειτουργία πολέμου» (wartime mode) και να κατασκευάσει (αυτοκινούμενα πυροβόλα) Caesar πολύ πιο γρήγορα για τον γαλλικό στρατό», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οπλα στην Ουκρανία
Μετά τις συνομιλίες που είχε σήμερα με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα στείλει στην Ουκρανία άλλα έξι αυτοκινούμενα πυροβόλα Caesar, επιπλέον των δώδεκα που της έχει ήδη παραδώσει. Ο γαλλικός στρατός έχει συνολικά λιγότερα από 80 τέτοια αυτοκινούμενα πυροβόλα.
- Τριάντα αλιείς και υλοτόμοι δολοφονήθηκαν στη Νιγηρία από τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ
- Υποχώρηση των ΗΠΑ: Αφαιρέθηκε η Φρανσέσκα Αλμπανέζε από τον κατάλογο των κυρώσεων
- Μετά τους Τραμπ και Πούτιν, σειρά για τον Σι έχει η επίσκεψη στον Κιμ Γιονγκ Ούν
- Εκλογές Περού: Η υποψήφια της ακροδεξιάς Φουτζιμόρι έχει προβάδισμα 4% ενόψει β΄ γύρου
- Ασφαλείς οι πτήσεις στην Ελλάδα – Δεν αναμένονται ελλείψεις καυσίμων
- Προσεκτική η Κάγια Κάλας εναντίον του Μπεν – Γκβιρ – Πολύ έντονη κριτική στην Κάλας από Ισπανίδα ευρωβουλευτή

