Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεταποίηση: Υπερκαλύφθηκε κατά 140% το ποσό της δημόσιας ενίσχυσης

Μεταποίηση: Υπερκαλύφθηκε κατά 140% το ποσό της δημόσιας ενίσχυσης

Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων του υποέργου προσέλκυσε επενδυτές όλων των κατηγοριών από όλες τις περιφέρειες της χώρας

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία, από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας της εφαρμογής, η έναρξη της υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης στο υποέργο «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» της Δράσης «Οικονομικός Μετασχηματισμός του Αγροτικού Τομέα» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πιο αναλυτικά, κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας του σχετικού συνδέσμου στην πλατφόρμα gov.gr, υποβλήθηκαν συνολικά:

• 54 αιτήσεις από δικαιούχους επιχειρήσεις του εμπορικού δικαίου (πλην ατομικές) με αποτέλεσμα, σε λιγότερο από 6 ώρες, να υπερκαλυφθεί το ποσό της δημόσιας ενίσχυσης (90.760.500 εκατ. ευρώ) σε ποσοστό 140%, φτάνοντας στο τελικό ποσό δημόσιας ενίσχυσης των 126.780.395 εκατ. ευρώ.

• 19 αιτήσεις από δικαιούχους Συλλογικούς Φορείς με κάλυψη προϋπολογισμού δημόσιας ενίσχυσης ύψους 34.937.262 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι οι Συλλογικοί Φορείς που πληρούν τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις ενισχύσεις για την κάλυψη του υπόλοιπου διαθέσιμου ποσού της Δημόσιας Ενίσχυσης ύψους 55.823.237 εκατ. ευρώ στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου www.gov.gr.

Σε περίπτωση μη δέσμευσης του ποσού της Δημόσιας Ενίσχυσης που αντιστοιχεί στην κατηγορία δικαιούχων Συλλογικοί Φορείς, θα υπάρξει ενοποίηση των ποσών σε μία ενιαία κατηγορία, όπως ορίζεται στην πρόσκληση.

Προσέλκυση επενδυτών όλων των κατηγοριών

Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων του υποέργου, όπως επισημαίνει το ΥπΑΑΤ, προσέλκυσε επενδυτές όλων των κατηγοριών από όλες τις περιφέρειες της χώρας, επιβεβαιώνοντας την σημαντικότητα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Η άμεση ανταπόκριση της αγοράς και η ταχεία απορρόφηση του προϋπολογισμού του έργου, όπως έχει σχεδιαστεί, θα οδηγήσει στην επίτευξη του εκσυγχρονισμού και της βελτίωσης της ανθεκτικότητας του αγροτικού τομέα μέσα από μια σειρά επενδύσεων που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη, θα βελτιώσουν την συνδεσιμότητα, θα επιτύχουν οικονομικό και ψηφιακό μετασχηματισμό καθώς και αύξηση της παραγωγικότητας και τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και βιώσιμων επιχειρήσεων.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024