Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση στη Λιβαδειά των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «IncluCities»

Συνάντηση στη Λιβαδειά των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «IncluCities»

Το πρόγραμμα που συνεχίζεται στη Λιβαδειά, αποτελεί πρωτοβουλία του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR) και ο κύριος στόχος του είναι η ανταλλαγή γνώσεων για την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών ένταξης μεταναστών και προσφύγων σε ευρωπαϊκές πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, στο Παλιό Δημαρχείο στη Λιβαδειά η 3η συνάντηση μελέτης των εταίρων από τη Λιβαδειά και από την πόλη της Φουενλαμπράδα της Ισπανίας στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος IncluCities (2020 – 2022). Οι εργασίες πρόκειται να συνεχιστούν και αύριο, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, στην Αθήνα στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. όπου θα αναλυθεί ο ρόλος των εθνικών ενώσεων δήμων και περιφερειών στην εφαρμογή των τοπικών πολιτικών ένταξης μεταναστών και προσφύγων.

Το πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR) και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κύριος στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ανταλλαγή γνώσεων για την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών ένταξης μεταναστών και προσφύγων σε ευρωπαϊκές πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης στη Λιβαδειά αναλύθηκε το σχέδιο δράσης καθώς και οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος Λεβαδέων για την καταγραφή των αναγκών και την ομαλή ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της πόλης.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση και ανέφερε τα οφέλη υλοποίησης του προγράμματος για τους πρόσφυγες, τους μετανάστες καθώς και για την τοπική κοινωνία. «Τη δεδομένη χρονική στιγμή ζουν στη Λιβαδειά 132 πρόσφυγες (54 ενήλικες και 78 παιδιά)» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε, επίσης, ότι προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος απ’ όπου και αν προέρχεται δίνοντας έμφαση στις ανάγκες κάθε πολίτη, που επιθυμεί να ενταχθεί στην τοπική κοινωνία, και επιδιώκοντας την πρόοδο, την ευημερία και την κοινωνική συνοχή της πόλης.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024