Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημογραφικό: Αντιμέτωπη με την υπογονιμότητα η Ελλάδα

Δημογραφικό: Αντιμέτωπη με την υπογονιμότητα η Ελλάδα

Οι ειδικοί προτείνουν άμεσα μέτρα στήριξης για τα υπογόνιμα ζευγάρια για να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα γερόντων.

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει η υπογονιμότητα στην Ελλάδα, η οποία τα επόμενα χρόνια απειλείται με μεγάλη συρρίκνωση πληθυσμού.

Οι ειδικοί θεωρούν βασική αιτία εκδήλωσης του φαινομένου το γεγονός ότι οι περισσότερες Ελληνίδες αποφασίζουν, για κοινωνικούς λόγους, να κάνουν παιδί μετά τα 35 έτη.

Χώρα γερόντων

Μαλιστα η Ελλάδα κινδυνεύει να μεταραπεί σε χώρα ηλικιωμένων καθώς τα στοιχεία δείχνουν μείωση του πληθυσμού κατά 4% την τελευταία δεκαετία. Το 2050 υπολογίζεται ότι ο πληθυσμός της χώρας θα συρρικνωθεί στα 8 εκατομμύρια , από 11 που είναι σήμερα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 300.000 ζευγάρια που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ειδικά κέντρα αντιμετώπισης της υπογονιμότητας . Όπως όμως παρατηρούν οι ειδικοί το γεγονός ότι η Ελληνίδα αποφασίζει να κάνει παιδί μετά τα 35 αυξάνει τα ποσοστά υπογονιμότητας.

Απαιτούνται μέτρα

Πάντως η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί μια σημαντική λύση για το κοινωνικό πρόβλημα των γυναικών που είτε δεν έχουν σύντροφο είτε καθυστερούν να προχωρήσουν σε τεκνοποίηση.

5.000 παιδιά γεννιούνται στη χώρα μας μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης. Εξαιτίας κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων τα ζευγάρια στη χώρα μας αποκτούν μόνο 1 παιδί. Ο πληθυσμός συρρικνώνεται και το δημογραφικό πρόβλημα είναι πλέον υπαρκτό. Οι ειδικοί προτείνουν άμεσα μέτρα στήριξης για τα υπογόνιμα ζευγάρια για να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα γερόντων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024