Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τη χθεσινή πλημμύρα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τη χθεσινή πλημμύρα

Η έρευνα ανατέθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ποινικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου για τα προβλήματα που δημιούργησε η χθεσινή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη, διερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Αθηνά Κωνσταντινίδου να παραγγείλει έρευνα από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Το αδίκημα που θα ερευνηθεί είναι αυτό της πλημμύρας από αμέλεια, πράξη που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο επίκεντρο της έρευνας θα βρεθούν τυχόν πράξεις και παραλείψεις που συνδέονται με τη συντήρηση φρεατίων και υδρορροών, ώστε να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως έγινε γνωστό, η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 470 κλήσεις. Τα συνεργεία της Υπηρεσίας προχώρησαν σε 40 αντλήσεις υδάτων, κυρίως σε περιοχές του κέντρου και της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ επενέβησαν σε τέσσερις περιπτώσεις για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και για πέντε κοπές δέντρων.

«Πνίγηκε η Θεσσαλονίκη»

Από τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση, που συνοδεύτηκε κατά διαστήματα από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, πλημμύρισαν υπόγεια σπίτια και καταστήματα, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δημιουργώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα και ακινητοποιώντας δεκάδες οχήματα σε υπόγειες διαβάσεις και κεντρικούς δρόμους, με τους οδηγούς τους να εγκλωβίζονται επί ώρες.

Το νερό κάλυψε τα αυτοκίνητα σε υπόγεια σήραγγα της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Ηλιούπολης. Στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνονται και τα όσα έζησαν επιβάτες λεωφορείου.

Η οδός Λαγκαδά πλημμύρισε, τα αυτοκίνητα που κινούνταν σε αυτήν βρίσκονταν ακινητοποιημένα πάνω στο διαχωριστικό διάζωμα.

Πλημμύρισε και ο δρόμος κάτω από την αερογέφυρα της Σταυρούπολης.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν και οι δρόμοι γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όσο και στην παραλιακή της πόλης.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024