
Δίκη Χρυσής Αυγής: Στιγμιότυπα από την πρώτη μέρα στο Εφετείο
Η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Με μια μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και κεντρικό σύνθημα «Οι ναζί δεν είναι αθώοι, να μείνουν στη φυλακή» ξεκίνησε η σημερινή ημέρα, πρώτη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.
Οι Χρυσαυγίτες, έστω κι αν πολλοί από αυτούς έχουν αποχωρήσει από την καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση, βρέθηκαν ξανά στο εδώλιο. Απών ήταν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, όπως και ο πρώην υπαρχηγός του Ηλίας Κασιδιάρης. Ο Μιχαλολιάκος, μέσω δικηγόρου, ζήτησε αναβολή της δίκης για λόγους υγείας.
- Διαβάστε επίσης: Μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο
Στο δικαστήριο δεν βρέθηκε ούτε και ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. Από τη μεριά του ο Γιάννης Λαγός ζήτησε να ανασταλεί η ποινή του για να μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του στην ευρωβουλή.
Παρόντες στο δικαστήριο ήταν οι γονείς του Παύλου Φύσσα. Ο φωτογραφικός φακός του Μάριου Λώλου κατέγραψε την πρώτη ημέρα.
Δείτε μερικά από τα στιγμιότυπα που ανάρτησε στο Facebook
- Όλο νόημα σχόλιο Λαζόπουλου: «Να δουλεύουμε όλη μέρα και να βλέπουμε φίλους της κυβέρνησης να αρπάζουν εκατομμύρια;»
- Βρετανία: Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης Στάρμερ και Στρίτινγκ για την ηγεσία των Εργατικών
- Νέος εφιάλτης για 1.700 επιβαίνοντες σε κρουαζιερόπλοιο – Τι συνέβη στο «Ambition»
- LIVE: Μάντσεστερ Σίτι – Κρίσταλ Πάλας
- Λαζόπουλος για Άδωνι Γεωργιάδη: «Πολύ κουραστικό να γλείφεις όλη μέρα είναι – Σε παρακαλώ να μου στείλεις μήνυση»
- Χάντμπολ: Έλαμψε η Εθνική, νίκησε με ανατροπή (29-27) την Ολλανδία

