Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη MEGA: Ο Γιώργος Τράγκας έδινε εικονικές αποδείξεις σε επιχειρηματίες

Αποκάλυψη MEGA: Ο Γιώργος Τράγκας έδινε εικονικές αποδείξεις σε επιχειρηματίες

Στο πόρισμα των 60 σελίδων της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αναφέρεται ρητά ότι ο Γιώργος Τράγκας έχει υποπέσει στο αδίκημα της εκβίασης.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την τεράστια περιουσία του Γιώργου Τράγκα, η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο γνωστός εκδότης έδινε εικονικές αποδείξεις σε επιχειρηματίες. Με αυτό τον τρόπο, ο δημοσιογράφος προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα ποσά που λάμβανε.

Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελίες που είχαν φτάσει στην Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, είχε γίνει γνωστό ότι ο Γιώργος Τράγκας απειλούσε με δημοσιεύματα επιχειρηματίες και τους ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, ορισμένες φορές και με τη μορφή «μηνιάτικου» για να μην δυσφημήσει τις εταιρείες τους.

Γι’ αυτές τις συνεννοήσεις, όταν παραλάμβανε ποσά από επιχειρηματίες, ο Γιώργος Τράγκας εξέδιδε εικονικές αποδείξεις από ένα μπλοκ αποδείξεων, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει μια εικόνα νομιμοφάνειας των εσόδων που είχε από αυτές τις συναλλαγές.

Όπως φάνηκε από τα στοιχεία που προσκόμισαν στις Αρχές οι επιχειρηματίες, αυτές οι αποδείξεις δεν είχαν πάνω τους κάποιο φορολογικό στοιχείο, ήταν ουσιαστικά εικονικές αποδείξεις.

Παράλληλα, στο πόρισμα των 60 σελίδων της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αναφέρεται ρητά ότι ο Γιώργος Τράγκας έχει υποπέσει στο αδίκημα της εκβίασης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2018, μία από τις συστημικές τράπεζες απευθύνθηκε στις Αρχές, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν ύποπτες συναλλαγές στους λογαριασμούς του Γιώργου Τράγκα, χωρίς ωστόσο να διερευνηθεί κάτι.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024