Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύθνος: Το νησί της απλότητας και της φιλοξενίας με τις 99 παραδεισένιες παραλίες

Κύθνος: Το νησί της απλότητας και της φιλοξενίας με τις 99 παραδεισένιες παραλίες

Η Κύθνος είναι ένας μικρός παράδεισος επί γης και αξίζει να τη βάλετε στην ταξιδιωτική λίστα σας.

Η Κύθνος είναι από τα αγαπημένα νησιά των Κυκλάδων. Είναι το νησί της απλότητας και της φιλοξενίας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σταμάτη Γαρδέρη, τα κυκλαδίτικα μονοπάτια, σε κατάλευκους οικισμούς, τα πανέμορφα χωριά Χώρα και Δρυοπίδα και 99 πανέμορφες παραλίες θα κάνουν τον επισκέπτη να νιώσει ότι βρίσκεται σε έναν επίγειο παράδεισο, όπως είπε στην ERT3.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο τουρισμός είναι Έλληνες ως επί το πλείστον αλλά και ξένοι, ενώ χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να γυρίσεις το νησί από τη μία άκρη στην άλλη.

Όσο για τη γαστρονομία, το νησί έχει να επιδείξει το υπέροχο θυμαρίσιο μέλι, τα τοπικά κρέατα, το σφουγγάτο (ένα είδος τυροκροκέτας), κ.ά.

Η ιστορία της Κύθνου

Η Κύθνος είναι ένα κυκλαδονήσι ανάμεσα στην Κέα και τη Σέριφο που έχει καθημερινή συγκοινωνία με τον Πειραιά από το οποίο απέχει τρεις ώρες και το λιμάνι του Λαυρίου, απ’ όπου το δρομολόγιο διαρκεί μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά. Διοικητικά ανήκει στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και από τον 12ο αιώνα είναι γνωστή και ως «Θερμιά». Η ονομασία της αυτή οφείλεται στις θερμές πηγές που υπάρχουν μέχρι και σήμερα στον όρμο των Λουτρών.

Τα λουτρά της Κύθνου απολάμβανε ο βασιλιάς Όθωνας και η βασίλισσα Αμαλία (1837-1862). Η Κύθνος έχει έκταση 99,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα, πληθυσμό 1.310 κάτοικους (σύμφωνα με την απογραφή του 2009) και μήκος ακτογραμμών περίπου 104 χιλιόμετρα, με 92 όρμους, ορμίσκους και παραλίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι προσβάσιμες οδικά. Στο νησί υπάρχουν δύο μεσόγεια χωριά, η Χώρα ή Μεσαριά και η Δρυοπίδα ή Σύλλακας. Επιπλέον υπάρχουν τρεις κύριοι παραθαλάσσιοι οικισμοί: ο Μέριχας – το κύριο λιμάνι -, τα Λουτρά με τις ιαματικές πηγές και η Παναγία Κανάλα με την ομώνυμη εκκλησία.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024