
Κοροναϊός: Φόβοι για 6ο κύμα – «Τα στελέχη Ο4 και Ο5 που επικρατούν είναι εξαιρετικά νοσογόνα»
Τι λέει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού, και για την άρση των μέτρων.
Ο κ. Τζανάκης μίλησε για τα νέα στελέχη του κοροναϊού που έχουν επικρατήσει.
«Εδώ και μέρες έχουμε προειδοποιήσει ότι επίκειται μία έξαρση, η οποία οφείλεται στο ότι έχουμε χαλαρώσει και ότι στο δυναμικό των επαφών μας συμμετέχοντας σε κοινωνικές εκδηλώσεις και στις διακοπές. Υπάρχουν δυνατότητες επαφών που δεν υπάρχει η κατάλληλη προφύλαξη, οι οποίες οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα», ανέφερε αρχικά.
«Για τα στελέχη Ο4 και Ο5, ο κ. Τζανάκης είπε πως «τα δύο αυτά στελέχη έχουν επικρατήσει σχεδόν πλήρως πλέον, και αυτή τη στιγμή το 30 – 40% του πληθυσμού, υπάρχει μία εικόνα αυξανόμενου δείκτη μεταδοτικότητας, και είναι ο κεντρικός τομέας Αθηνών, όλη σχεδόν η Αττική, ο Πειραιάς, η Κρήτη. Μιλάμε για ένα ποσοστό που έχει ανοδική τάση. Πολλά κρούσματα δεν προσμετρώνται , λόγω ότι δεν πάνε να το δηλώσουν. Εάν αυτά τα στελέχη ακολουθήσουν το μοτίβο της Ο2 τότε δεν θα έχουμε πίεση στο υγειονομικό σύστημα», πρόσθεσε.
«Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μία εξισορρόπηση ως προς τους διασωληνωμένους. Όσο αφορά στα μέτρα, κανείς δεν μπορεί να προδιαγράφει τι μπορεί να γίνει, ωστόσο, ότι αν όλοι τηρήσουμε το μέτρο της ατομικής ευθύνης και διατηρήσουμε τη μάσκα όπου πιστεύουμε ότι υπάρχει ανασφαλές επιδημιολογικό περιβάλλον, δεν θα χρειαστεί να παρθούν οριζόντια μέτρα απομόνωσης. Πρέπει να δείξουμε την στοιχειώδη ατομική ευθύνη», κατέληξε.
- Ο Λάρι έχει ένα μήνυμα για τους Βρετανούς: «Θα εκπαιδεύσω και τον Μπέρναμ, αλλά μην τους αλλάζετε τόσο συχνά»
- Τσουκαλάς: Άριστος στις αλχημείες, αλλά μετεξεταστέος στα οικονομικά ο πρωθυπουργός
- Η Rolex συγχαίρει τον πρεσβευτή της, Στέφανο Τσιτσιπά, για τη νίκη του στο EFG Swiss Open Gstaad
- Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στα Δικαστήρια μετά την προφυλάκιση του 25χρονου
- «ΑΕΚ και Χαποέλ Μπερ Σεβά βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τον Κάνγκουα»
- Φωτιά σε δασική δύσβατη περιοχή στη Χρυσούπολη

