Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Σοκάρει ο αριθμός των νεκρών παιδιών - Χολέρα στην Μαριούπολη

Ουκρανία: Σοκάρει ο αριθμός των νεκρών παιδιών – Χολέρα στην Μαριούπολη

Την χολέρα επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της Μαριούπολης

Για τον θάνατο ακόμα 24 παιδιών στη Μαριούπολη, ανέφερε ότι έχει λάβει γνώση το γραφείο της γενικής εισαγγελέως της Ουκρανίας, ενώ ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι στην πόλη πλέον έχει ξεσπάσει χολέρα.

Συνολικά, το γραφείο της γενικής εισαγγελέως ανέφερε ότι τουλάχιστον 287 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Τουλάχιστον 492 έχουν τραυματιστεί.

«Κατά την καταγραφή ποινικών αδικημάτων, έγινε γνωστό ότι ακόμα 24 παιδιά πέθαναν στη Μαριούπολη, στην περιοχή του Ντονέτσκ, λόγω των αδιάκριτων βομβαρδισμών από τον ρωσικό στρατό», ανέφερε το γραφείο της γενικής εισαγγελέως σε ανάρτηση στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. «Τα στοιχεία δεν είναι τελικά, καθώς συνεχίζεται το έργο προκειμένου αυτά να εξακριβωθούν σε σημεία ενεργών εχθροπραξιών, σε προσωρινά κατεχόμενα και απελευθερωμένα εδάφη».

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αναφορά αυτή από ανεξάρτητη πηγή.

Χολέρα στην πόλη

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης –που έχει καταστραφεί λόγω της πολιορκίας– δήλωσε ότι στην πόλη έχει ξεσπάσει χολέρα καθώς το αποχετευτικό δίκτυο δεν λειτουργεί και τα πτώματα αποσυντίθενται στους δρόμους.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι στοχοθετεί αμάχους και αρνείται τους ισχυρισμούς περί εγκλημάτων πολέμου σε αυτό που χαρακτηρίζει ‘ειδική στρατιωτική επιχείρηση’ με στόχο την αποστρατιωτικοποίηση και την ‘αποναζιστικοποίηση’ της Ουκρανίας.

Νωρίτερα τον Ιούνιο, τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν ότι πάνω από 250 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου και πέντε εκατομμύρια συνεχίζουν να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024