Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Μπουρνούς: Δέχεται απειλές κατά της ζωής του - Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τον βουλευτή

Γιάννης Μπουρνούς: Δέχεται απειλές κατά της ζωής του – Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τον βουλευτή

Οι εκπρόσωποι Τύπου των δύο κομμάτων απευθύνουν ο καθένας ερώτημα στον αρχηγό του άλλου για την υπόθεση Μπουρνού - Πώς «έδωσε» την αφορμή για το περιστατικό ο υπουργός Άμυνας.

Την κυβέρνηση κατηγορεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, για στοχοποίηση του βουλευτή Γιάννη Μπουρνού, ο οποίος δέχεται απειλές κατά της ζωής του.

«Την ημέρα που ο υπουργός Άμυνας αρνήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά κρίσιμα ερωτήματα για την εν κρυπτώ αποστολή όπλων στην Ουκρανία, τον κίνδυνο αποδυνάμωσης της εθνικής άμυνας και την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και επιτέθηκε με αδιανόητο τρόπο στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, τα ακροδεξιά τρολ του Μεγάρου Μαξίμου στοχοποιούν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού, με απειλές για τη ζωή του, την οικογένειά του και δημοσιεύουν ακόμα και τη διεύθυνσή του», δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Και διατύπωσε ένα «σαφές ερώτημα» προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ρωτώντας τον εάν «επικροτεί ή αποδοκιμάζει τη στοχοποίηση και τις χυδαιότητες περί προδοσίας εναντίον του βουλευτή και αναπληρωτή Τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», προειδοποιώντας τον πως «για οτιδήποτε συμβεί θα έχει την απόλυτη ευθύνη».

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την ενημέρωση αναφορικά με την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μίλησαν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και πέντε λεπτά μετά ήρθε ο συνάδελφος από τη Λέσβο (σ.σ. εννοούσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνού), ο οποίος προφανώς είχε μιλήσει με κάποιον από εκεί (σ.σ. τη Λέσβο) και έκανε ερωτήσεις για τη διάταξη των οπλικών συστημάτων στο νησί. Πέντε λεπτά μετά από τις ομιλίες των αρχηγών. Αν είναι δυνατόν!».

Επίθεση ΝΔ κατά Μπουρνού

Στη δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνη στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μπουρνούς.

Ο Τάσος Γαϊτάνης είπε χαρακτηριστικά πως «είναι αδιανόητο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπουρνούς να αποκαλύπτει δημοσίως δεδομένα, που αφορούν την εθνική άμυνα της χώρας», ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «μπροστά σε αυτή την ανεύθυνη στάση», να μην μείνει σιωπηλός, τονίζοντας πως «πρέπει να αποδοκιμάσει δημοσίως τον βουλευτή του».

«Σε τόσο κρίσιμα θέματα, είναι καθήκον όλων να δείξουν τη μέγιστη υπευθυνότητα», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024