Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Aλέξης Τσίπρας: «Η κυβέρνηση πρέπει να σχεδιάσει μαζί με την επιστημονική κοινότητα την αντιπυρική προστασία»

Aλέξης Τσίπρας: «Η κυβέρνηση πρέπει να σχεδιάσει μαζί με την επιστημονική κοινότητα την αντιπυρική προστασία»

«Η κλιματική κρίση είναι και θα είναι παρούσα και δεν μπορούμε διαρκώς να αιφνιδιαζόμαστε», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επίσκεψή του στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.

To Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου ενημερώθηκε για την προετοιμασία αναφορικά με την αντιπυρική περίοδο.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τους φόβους του ότι δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα  βήματα για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από τον διευθυντή και πρόεδρο του Αστεροσκοπείου, Μανώλη Πλειώνη και τους αρμόδιους επιστήμονες του Ιδρύματος και των Ινστιτούτων, για τα μοντέλα και τις προβλέψεις τους ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και για τις προτάσεις που έχουν επανειλημμένα καταθέσει στην κυβέρνηση για πρόληψη και επαρκή προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για τις πυρκαγιές.

«Επισκέφθηκα σήμερα το Εθνικό Αστεροσκοπείο και μίλησα με τους επικεφαλής των Ινστιτούτων, επιστήμονες που έχουν πλήρη εικόνα για το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης, ακριβώς γιατί έχουμε πολύ μεγάλη ανησυχία για το συνδυασμό της κλιμάκωσης της κλιματικής κρίσης, αλλά και της ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού να μπορέσει να ακολουθήσει αυτή την κλιμάκωση και να προετοιμαστεί, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα που θα έχουμε διαρκώς το επόμενο διάστημα μπροστά μας», δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψης, τονίζοντας ότι «η κλιματική κρίση είναι και θα είναι παρούσα και δεν μπορούμε διαρκώς να αιφνιδιαζόμαστε».

«Το φετινό καλοκαίρι θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι και πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να ενισχυθεί η αντιπυρική προστασία. Να υπάρξει δηλαδή πρόληψη και επάρκεια του κρατικού μηχανισμού στις δύσκολες συνθήκες που και φέτος θα αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και παρέπεμψε στις κρίσιμες προτάσεις που έχει καταθέσει η επιστημονική κοινότητα, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, τόσο για την αντιπυρική προστασία, όσο και για την πρόληψη και την επάρκεια του κρατικού μηχανισμού.

«Το κρίσιμο είναι να την ακούσει η κυβέρνηση, όσο είναι νωρίς. Όχι κατόπιν εορτής. Και το ακόμα πιο κρίσιμο είναι να σχεδιάσει μαζί με την επιστημονική κοινότητα. Να σχεδιάσει την υλοποίηση της προστασίας και της πρόληψης από τα φαινόμενα αυτά, που θα έχουμε διαρκώς μπροστά μας το επόμενο διάστημα. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τα αντιμετωπίσουμε με επάρκεια», κατέληξε ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024