Μεγάλη φωτιά στην Αλβανία – Συνδρομή από την Ελλάδα με ένα Canadair
Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί Σάσων (Sazan) στην είσοδο του κόλπου του Αυλώνα
Αεροσκάφος Canadair CL-415 στέλνει η Ελλάδα στην Αλβανία για να συνδράμει στη μεγάλη πυρκαγιά στο νησί Σάσων (Sazan) στην είσοδο του κόλπου του Αυλώνα.
Οι αλβανικές Αρχές αιτήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για παροχή συνδρομής και η χώρα ανταποκρίθηκε άμεσα, καθώς με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού ένα αεροσκάφος Canadair CL-415, το οποίο έχει ήδη αναχωρήσει για την Αλβανία.
Σημειώνεται ότι η χώρα μας έχει συνδράμει πολλές φορές τη γειτονική Αλβανία, τόσο για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών με αποστολή εναέριων μέσων (2017), όσο και σε περιπτώσεις πλημμυρών (2017) και σεισμού (2019).
- Τροχαίο στη Ναύπακτο: Η τρελή πορεία της Mercedes, η βουτιά της μητέρας και το «κουβάρι» των λαθών
- Θρίλερ στη Γαλλία: Βρέθηκε σορός κοντά στο σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη της 11χρονης
- Τα ριμπάουντ θα κάνουν και πάλι την διαφορά για τον Ολυμπιακό
- Σοκ στην Φρανκφούρτη: Τουλάχιστον 10 τραυματίες στο αεροδρόμιο μετά από κατάρρευση ρύγχους σταθμευμένου αεροσκάφους
- Γαλλία: Μαχητικά αναχαίτισαν την περασμένη εβδομάδα ρωσικά αεροσκάφη 11 φορές πάνω από τη Βαλτική
- Tonight the Music Seems So Loud: Η ιστορία του Τζορτζ Μάικλ πίσω από τα πρωτοσέλιδα
- ΕΠΟ: Ο Γκαγκάτσης δεν απάντησε στις καταγγελίες Καραπαπά για τη διαιτησία
- Ρωσία και ΗΠΑ «θα υπογράψουν συμφωνία για τη διάνοιξη σήραγγας που θα διασχίζει τον Βερίγγειο Πορθμό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442