
Ιταλία: «Όταν η Τουρκία υπερβαίνει τα εσκαμμένα, δρα μόνο εξ ονόματός της», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι
Ο Σαλβίνι είχε συνάντηση με τον τούρκο πρέσβη στην Ρώμη, παρότι ο ίδιος διατηρεί αποστάσεις και ασκεί κριτική στην Άγκυρα, με στόχο να συζητήσει πρωτοβουλίες που μπορεί να συμβάλουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
«Τα νησιά της Ελλάδας ανήκουν στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται κανείς, ούτε να το διευκρινίσει. Όταν η Τουρκία κάνει συγκεκριμένες επιλογές, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, πρέπει να τονίζουμε με σαφήνεια ότι δρα μόνο εξ ονόματός της και ότι η επιστροφή στην Οθωμανική αυτοκρατορία δεν είναι, θα έλεγα, στην ημερήσια διάταξη της ατζέντας μας», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα.
Παράλληλα, ο Ματέο Σαλβίνι υπογράμμισε ότι είχε συνάντηση με τον τούρκο πρέσβη στην Ρώμη, παρότι ο ίδιος διατηρεί αποστάσεις και ασκεί κριτική στην Άγκυρα, με στόχο να συζητήσει πρωτοβουλίες που μπορεί να συμβάλουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
«Θα ήθελα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις να μπορούσαν να γίνουν στο Βατικανό, έστω και αν ξέρω ότι υπάρχουν προβλήματα με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας. Αλλιώς, μπορούν να πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη ή και σε ένα νησί του Αιγαίου. Το θέμα είναι να φτάσουμε σε ουσιαστικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Σαλβίνι, σε συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης.
Υπογράμμισε, τέλος, πως «είναι σαφές ότι η Ρωσία και ο Πούτιν ευθύνονται για το ξέσπασμα του πολέμου και την όλη αυτή επίθεση, αλλά για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ειρηνευτική συμφωνία, όπως λένε έμπειροι διπλωμάτες, όλες οι πλευρές θα πρέπει να θεωρήσουν ότι ικανοποιήθηκαν κάποια αιτήματά τους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Οκτώ άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο, μετά τους πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο
- Εργοδοτική παραβατικότητα: Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις πιάστηκε να παρανομεί σε εργασιακά θέματα
- Χούθι: Απειλούν να κλείσουν το Στενό αλ-Μαντέμπ αν ο Τραμπ «συνεχίζει να παρεμποδίζει την ειρήνη»
- LIVE: Άστον Βίλα – Σάντερλαντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Με τι κρατάει ο Μακάριος Λαζαρίδης τον «αδύναμο» και «ανεπαρκή» Κυριάκο Μητσοτάκη;
- LIVE: Βερόνα – Μίλαν

