Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξέσπασε ο πατέρας της μικρής Αλεξίας για την «ποινή-χάδι» στον άνθρωπο που άφησε το παιδί ανάπηρο

Ξέσπασε ο πατέρας της μικρής Αλεξίας για την «ποινή-χάδι» στον άνθρωπο που άφησε το παιδί ανάπηρο

Η 11χρονη σήμερα Αλεξία, από το Πάσχα του 2019, βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι και θα παραμείνει στην κατάσταση αυτή - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών - για το υπόλοιπο της ζωής της.

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι γονείς της μικρής Αλεξίας για την ήπια ποινή που επεβλήθη στον 55χρονο, ο οποίος άφησε παράλυτη εφ’ όρου ζωής την κόρη τους.

Ο καταδικασθείς, που το Πάσχα του 2019 πυροβόλησε στον αέρα, με τη σφαίρα να καταλήγει στο κεφάλι της 8χρονης την ώρα που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές Βοιωτίας, καταδικάσθηκε σε εξαγοράσιμη ποινή τεσσάρων ετών και τεσσάρων μηνών, με το συνολικό ποσό των 15.000 ευρώ.

Ο πατέρας της ξεσπά για την απόφαση του δικαστηρίου, λέγοντας στην ΕΡΤ: «Αν σκοτώσεις σκυλί, πας φυλακή και πληρώνεις και 50.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ για την ανθρώπινη ζωή τίποτα. Δηλαδή το σκυλί έχει περισσότερη αξία από τον άνθρωπο».

Η 11χρονη σήμερα Αλεξία, από το Πάσχα του 2019, βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι και θα παραμείνει στην κατάσταση αυτή – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών – για το υπόλοιπο της ζωής της. Με ποσοστό αναπηρίας στο 95%, η κοπέλα, μετά από έξι χειρουργεία, κατάφερε να έχει μια στοιχειώδη επικοινωνία με το περιβάλλον.

«Οι γονείς σε καμία περίπτωση δεν αισθάνονται ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της δίκης και αυτό δεν οφείλεται στην κρίση των δικαστών, αλλά στη νομοθετική ρύθμιση, η οποία δημιούργησε ένα πεδίο ατιμωρησίας για όσους ακόπως πυροβολούν, χωρίς να έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να πλήξουν ανθρώπινη ζωή», τονίζει ο δικηγόρος κατηγορίας, Ανδρέας Μήτσαινας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το αποτέλεσμα είναι απολύτως δίκαιο, με την έννοια ότι είναι περιχαρακωμένη νομολογιακά η δυνατότητα του δικαστηρίου να αποφασίσει διαφορετικά. Συνεπώς, είναι ένα έγκλημα που, μολονότι είχε ασκηθεί η κατηγορία με ενδεχόμενο δόλο, ο δόλος δεν μπορούσε να σταθεί στο ακροατήριο και μετετράπη σε σωματική βλάβη εξ αμελείας», λέει από την πλευρά του ο δικηγόρος υπεράσπισης, Αλέξης Στεφανάκης.

«Λέει στην απολογία του, έχω τρία παιδιά, τρία σκυλιά και μία γάτα να θρέψω, ακούτε τι είπε! Έχει βγάλει αποφάσεις το δικαστήριο μέχρι τώρα, 750.000 ευρώ και δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ, τι να κάνουμε τώρα. πείτε μου εσείς, ζητιανεύουμε τώρα από τον κόσμο», τονίζει χαρακτηριστικά ο πατέρας της Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής.

Να σημειωθεί ότι 7.200 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει στο τέλος του μήνα η οικογένεια του παιδιού για τις θεραπείες που κάνει σε κέντρο αποκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα. «Αν δεν βρούμε λεφτά θα μας διώξουν. Ο απλός κόσμος μόνο βοηθά», λέει ο ίδιος.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024