Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο έλληνας Μπάλντοκ, η Εθνική και το φλερτ με τον Ολυμπιακό

Ο έλληνας Μπάλντοκ, η Εθνική και το φλερτ με τον Ολυμπιακό

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ξεκίνησε βασικός με το Κόσοβο και αποτελεί πλέον σημαντικό μέλος της Εθνικής, την ώρα που το όνομά του ακούγεται συνεχώς για τον Ολυμπιακό

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ εδώ και λίγο καιρό είναι και επίσημα Έλληνας, καθώς απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα που τόσο πολύ επιθυμούσε τους τελευταίους μήνες.

Ο δεξιός μπακ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ «έτρεξε» όλες τις διαδικασίες, ξεπέρασε την όποια γραφειοκρατία και πλέον θεωρείται Έλληνας, ενώ παράλληλα έκανε πράξη το όνειρό του, που δεν ήταν άλλο από το να αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδας.

Ο Γκουστάβο Πογέτ τον κάλεσε αμέσως για τα παιχνίδια του Nations League, ειδικά από τη στιγμή που ο μοναδικός «καθαρός» δεξιός αμυντικός ήταν ο Λάζαρος Ρότα.

Ο Μπάλντοκ λοιπόν όχι μόνο κλήθηκε στη «γαλανόλευκη», αλλά με το «καλημέρα» έκανε ντεμπούτο, καθώς μπήκε ως αλλαγή στην αναμέτρηση με τη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ (0-1).

Τρεις μέρες αργότερα ο αμυντικός της Σέφιλντ έκανε και την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός με την εθνική ομάδα, κάνοντας το 2×2, ενώ είχε και μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να… ανοίξει λογαριασμό. Το ελληνικό διαβατήριο του Μπάλντοκ αναμφίβολα είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη τόσο για τον ίδιον, που ήθελε σαν τρελός να παίξει στην εθνική ομάδα λόγω της… γιαγιάς του, όσο και για την εθνική ομάδα, που έψαχνε ένα δεξί μπακ.

Παράλληλα, ο ποδοσφαιριστής ακούγεται τον τελευταίο καιρό έντονα και για τον Ολυμπιακό, που κοιτάζει για δεξιό μπακ, ωστόσο δεν πρόκειται για μια απλή περίπτωση.

Αυτό που είναι σημαντικό και για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι πως ο Μπάλντοκ πλέον έχει ελληνική υπηκοότητα, κάτι που σημαίνει ότι θεωρείται γηγενής, αλλά και πως δεδομένα είναι ένας ποδοσφαιριστής που αρέσει στο λιμάνι, παρά το γεγονός ότι το κασέ του είναι ιδιαίτερα υψηλό. Όπως και οι απαιτήσεις της Σέφιλντ, στην οποία ανήκει.

Ποιος είναι ο Μπάλντοκ και γιατί παίζει στην Εθνική

Ο Μπάλντοκ κυνηγούσε πολύ καιρό το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Ελλάδα. Είναι γενεαλόγος, κάτι που με λίγα λόγια σημαίνει ότι ψάχνεται με το παρελθόν της οικογένειάς του.

Αν και έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Μπάκιγχαμ, ο δεξιός οπισθοφύλακας της Σέφιλντ έχει ελληνίδα γιαγιά. Αυτός είναι και ο λόγος που πλέον αγωνίζεται στην εθνική ομάδα.

«Η γιαγιά μου, η οποία έχει πεθάνει, ήταν 100% Ελληνίδα. Έτσι είμαι κι εγώ, έστω και κατά το 1/4 Έλληνας. Νομίζω πως έχω δικαίωμα να παίξω για την Ελλάδα. Θα είναι σπουδαίο, θα είναι σίγουρα μια στιγμή περηφάνιας για την οικογένειά μου και για εμένα να εκπροσωπήσω τη χώρα. Μακάρι να συμβεί. Περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία» είχε δηλώσει ο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Όσον αφορά την καριέρα του, είναι αποκλειστικά στην Αγγλία. Ξεκίνησε από τη Μίλτον Κέιν Ντονς. Ακολούθησαν πολλοί δανεισμοί σε Νορθάμπτον Τάουν, Τάμγουορθ, Βεστμανάεϊγια, Όξφορντ Γιουνάιτεντ, πριν επιστρέψει οριστικά το 2016 στη Μίλτον Κέιν Ντονς, από την οποία έκανε το… μεγάλο βήμα για τη Σέφιλντ το καλοκαίρι του 2017.

Το 2019 ήταν ένας εκ των βασικών λόγων που η Σέφιλντ κέρδισε την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, την Premier League, τερματίζοντας στη 2η θέση της Championship, και εκεί κατέγραψε συνολικά 70 συμμετοχές με 2 γκολ και 6 ασίστ. Φέτος ολοκλήρωσε τη σεζόν με 27 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ, έχοντας σκοράρει ένα απίθανο τέρμα απέναντι στη Σουόνσι.

Το γεγονός ότι η Σέφιλντ δεν κατάφερε να ανέβει στην Premier League είναι ένας καλός λόγος για να ασχοληθεί ο Ολυμπιακός μαζί του, μιας και μπορεί να τον αποκτήσει αν καταβάλει ένα ποσό κοντά στα 2.000.000 ευρώ στην αγγλική ομάδα. Όσον αφορά τον ίδιον τον ποδοσφαιριστή, παίρνει περίπου 1.000.000 ευρώ το χρόνο.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024