Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Τσίπρας: «Δεν αποτελεί άλλοθι η δικαιολογία του αιφνιδιασμού της κρατικής μηχανής απέναντι στην απειλή της κλιματικής κρίσης»

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν αποτελεί άλλοθι η δικαιολογία του αιφνιδιασμού της κρατικής μηχανής απέναντι στην απειλή της κλιματικής κρίσης»

Πίσω από τις «βαρύγδουπες εξαγγελίες» και τη δημιουργία υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, «υπάρχει η ίδια ανεπάρκεια, τα ίδια ελλείμματα συντονισμού, ενός κρατικού μηχανισμού που εδώ και καιρό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανεπάρκεια και έλλειψη συντονισμού του κρατικού μηχανισμού, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις», καταλογίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στα νότια προάστια της Αθήνας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, δυστυχώς, δεν είναι μια μέρα γιορτής», αναφέρει ο κ. Τσίπρας στο μήνυμά του και προσθέτει: «Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε άσχημα. Μια στην αρχή μικρής έκτασης πυρκαγιά, μέσα στον αστικό ιστό, κατέστρεψε δεκάδες κατοικίες και λίγο έλλειψε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η δικαιολογία του αιφνιδιασμού της κρατικής μηχανής απέναντι στη μόνιμη απειλή της κλιματικής κρίσης δεν μπορεί πλέον να αποτελεί άλλοθι μιας χώρας που θέλει να πηγαίνει μπροστά», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και εξέφρασε τους φόβους του ότι «πίσω από τις βαρύγδουπες εξαγγελίες και τη δημιουργία υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, υπάρχει η ίδια ανεπάρκεια, τα ίδια ελλείμματα συντονισμού, ενός κρατικού μηχανισμού που εδώ και καιρό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Εύχομαι να διαψευστώ, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή τη φορά δικαιολογίες δεν υπάρχουν», όπως είπε.

Γενικεύοντας, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Η κλιματική κρίση είναι παρούσα και η αντιμετώπισή της οφείλει να βρίσκεται στον πυρήνα των πολιτικών μας και στις καθημερινές μας μάχες. Η προσωπική υποχρέωση του καθενός μας προς τα παιδιά μας, αλλά και η πολιτική μας υποχρέωση προς τις επόμενες γενιές, είναι να μην τους κρατήσουμε εγκλωβισμένους σε ένα αβίωτο μέλλον. Να αξιοποιήσουμε κάθε μέσο και κάθε στιγμή, ώστε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά που γεννιούνται σήμερα έναν βιώσιμο πλανήτη για να ζουν».

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024