Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: «Εχθροί» της πατρίδας υποκινούν τις ταραχές - Επίθεση Χαμενεΐ σε διαδηλωτές

Ιράν: «Εχθροί» της πατρίδας υποκινούν τις ταραχές – Επίθεση Χαμενεΐ σε διαδηλωτές

Οι διαδηλώσεις ενάντια στη διαφθορά είναι καθημερινές στο Ιράν. Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης Αγιατολάχ Χαμενεΐ βλέπει ξένο δάκτυλο πίσω από τις ταραχές

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε σήμερα ότι «εχθροί» υποκινούν τις ταραχές στη χώρα με στόχο να ανατρέψουν την Ισλαμική Δημοκρατία.

«Σήμερα η μεγαλύτερη ελπίδα των εχθρών είναι να επιφέρουν πλήγμα στη χώρα επαφίεται στις λαϊκές διαμαρτυρίες (…) Αλλά ο υπολογισμός των εχθρών είναι λανθασμένος όπως και οι προηγούμενοι», τόνισε ο Χαμενεΐ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Καθημερινές διαδηλώσεις

Μετά την κατάρρευση στις 23 Μαΐου πολυώροφου κτιρίου στην πόλη Αμπαντάν, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 37 άνθρωποι, πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις του Ιράν.

Οι αρχές αποδίδουν την κατάρρευση του κτιρίου Metropol Building στη διαφθορά τοπικών αξιωματούχων και την πλημμελή τήρηση των κανόνων ασφαλείας και δήλωσαν ότι 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δήμαρχοι και άλλοι αξιωματούχοι, έχουν έως τώρα συλληφθεί για πολεοδομικές παραβάσεις.

Οι διαδηλωτές, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η καταστροφή είναι αποτέλεσμα της αμέλειας της κυβέρνησης και της παγιωμένης διαφθοράς και χρησιμοποιούν συνθήματα κατά αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και του Χαμενεΐ.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024