Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άργος: Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού η αποφοίτηση και η επέτειος των 10 χρόνων της σχολής Τουρισμού

Άργος: Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού η αποφοίτηση και η επέτειος των 10 χρόνων της σχολής Τουρισμού

Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος απένεμαν τα διπλώματα στους φοιτητές της σχολής Τουρισμού γιορτάζοντας παράλληλα τα 10 χρόνια λειτουργίας της.

Στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο στο Άργος, όπου εδρεύει το ΙΕΚ Πελοποννήσου/ Τουριστική Σχολή Άργους, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη και του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης αλλά και ο επετειακός εορτασμός για τα 10 χρόνια που η σχολή βρίσκεται στο Άργος.

Ο Δήμαρχος Άργους φάνηκε ικανοποιημένος μετά από 10 χρόνια λειτουργίας του ΙΕΚ.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την αποφοίτηση όλων των παιδιών, που έρχονται στο Άργος από διαφορετικές γωνιές της χώρας για τις σπουδές τους και θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο με τις γνώσεις τους, την βαριά βιομηχανία του τόπου μας, τον Τουρισμό».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας, ενεργώντας και ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο κ. Καμπόσος ενθαρρύνει και άλλους δήμους της Πελοποννήσου να διεκδικήσουν την δημιουργία σχολών.

Άλλωστε η παρουσία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε περιφερειακές πόλεις της χώρας, ευνοούν την αποκέντρωση και δίνουν πνοή στις τοπικές κοινωνίες. Αυτό κάθε  δημοτική αρχή οφείλει να το γνωρίζει και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις φιλοξενίας εκπαιδευτικών ιδρυμάτων παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση και κυρίως οργανωμένους χώρους διαμονής για τους φοιτητές.

Είναι δεδομένη η ανάγκη τόνωσης των τοπικών κοινωνιών, με την προοπτική κάποιοι εκ των φοιτητών μετά το πέρας των σπουδών τους να εργαστούν σε τοπικές επιχειρήσεις  ή και ακόμη με την αρωγή της αυτοδιοίκησης, να συσταθούν επιχειρήσεις start up από αποφοίτους.

.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024