Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς υποδέχθηκαν την ομιλία Καραμανλή

Πώς υποδέχθηκαν την ομιλία Καραμανλή

Γιατί μίλησε τώρα ο Καραμανλής;

Για την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μουσικής σας έγραψα χθες. Ήταν μια ομιλία κυρίως, όπως έλεγαν πολλοί βουλευτές της ΝΔ, για να δηλώσει ο Καραμανλής ότι είναι παρών και ότι μετέχει στα πολιτικά γίγνεσθαι της χώρας.

Ήταν για πολλούς μια αποκλειστικά δομημένη ομιλία στα διεθνή θέματα, αποφεύγοντας με επιμέλεια, θα έλεγα, κάθε αναφορά στα εσωτερικά ζητήματα.

Η απορία ωστόσο πολλών βουλευτών ήταν μία; Γιατί ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε, τώρα, αυτή την ομιλία; Δηλαδή η ΝΔ έκανε προσφάτως συνέδριο και ο κ. Καραμανλής δεν μίλησε (σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά), όπως δεν μίλησε για ένα σωρό άλλα θέματα.

Και μίλησε τώρα σε μια επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 40 ετών από την ίδρυση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή»; Τι συνέβη; Ωστόσο καταδίκασε την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, άφησε αιχμές για τις ΗΠΑ (που συνεχίζει τον πόλεμο) αναφέρθηκε το σχέδιο Ανάν για να πει ότι εξ αρχής ήταν αντίθετος, και διευκρίνισε πως το μόνο θέμα για την Χάγη είναι υφαλοκρηπίδα και πολλά άλλα.

Να σημειώσω όμως ότι στο τέλος, της ομιλίας του έκανε θετική αναφορά στην κυβέρνηση σημειώνοντας πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειές της για διεύρυνση των διπλωματικών της ερεισμάτων, για ενίσχυση των αμυντικών συνεργασιών της, για διαρκή προβολή των επιχειρημάτων της ιδίως προς συμμάχους και εταίρους. όπως είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024