Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Τσίπρας: Η απόφαση για ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ να μην οδηγήσει σε παζάρια για πώληση αεροσκαφών στην Τουρκία

Αλέξης Τσίπρας: Η απόφαση για ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ να μην οδηγήσει σε παζάρια για πώληση αεροσκαφών στην Τουρκία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής της Φινλανδίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνάντησε τον αντιπρόεδρο της Βουλής της Φινλανδίας, πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Antti Rinne, και τον Jussi Saramo, επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστερής Συμμαχίας, με τους οποίους συνομίλησε για την προοπτική ένταξης της χώρας τους στο ΝΑΤΟ, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις παγκόσμιες και ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η απόφαση για ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι σεβαστή, καθώς ανήκει στον φινλανδικό λαό. Προσέθεσε ότι για να υποστηριχθεί, θα πρέπει να μην οδηγεί σε παραβίαση των αρχών της Φινλανδίας όσον αφορά την τήρηση του κράτους δικαίου και τη διατήρηση του εμπάργκο όπλων σε χώρες που διενεργούν επιθετικές επιχειρήσεις, όπως η Τουρκία. Κυρίως, δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε παζάρια του ΝΑΤΟ για πώληση αεροσκαφών στην Τουρκία, δεδομένων των επιθετικών ενεργειών της στο Αιγαίο.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό η Φινλανδία και άλλες χώρες της δυτικής και βόρειας Ευρώπης να μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος και να επανεξετάσουν τις θέσεις τους για αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, ειδικά δεδομένων των σοβαρών οικονομικών επιπτώσεων του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024