Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Το πλάνο κυριαρχίας για τη νέα σεζόν: Ποιες μένουν, η «κλεισμένη» και οι στόχοι

Ολυμπιακός: Το πλάνο κυριαρχίας για τη νέα σεζόν: Ποιες μένουν, η «κλεισμένη» και οι στόχοι

Επί τάπητος ο μεταγραφικός σχεδιασμός της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού – Ο Ζίμπαρτς «χτίζει» το ρόστερ για την επόμενη σεζόν – Αναλυτικά το σχέδιο για το… δεύτερο σερί νταμπλ και την διάκριση στην Ευρώπη.

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού «σάρωσε» τα πάντα στο διάβα της, με τις Ερυθρόλευκες να κάνουν το νταμπλ και να προσθέτουν δύο ακόμα κούπες στην πλούσια τροπαιοθήκη του πειραϊκού συλλόγου. Τα κορίτσια του Θρύλου απέδειξαν περίτρανα την ανωτερότητά τους απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τον Μάρτινς Ζίμπαρτς και τις παίκτριές του να γεμίζουν με χαρά και περηφάνια τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Ο Λετονός προπονητής τα πήγε περίφημα και θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο της γυναικείας ομάδας μπάσκετ των Πειραιωτών, αφού ενεργοποιήθηκε η οψιόν που υπήρχε στο συμβόλαιο που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι θα παραμείνει στο μεγάλο λιμάνι. Ο Μάρτινς Ζίμπαρτς, ο οποίος είχε υπογράψει συμβόλαιο για 1+1 χρόνο, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα, που θα κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το νταμπλ στην Ελλάδα και θα φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί στην Ευρώπη.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός των νταμπλούχων για τη νέα σεζόν έχει τεθεί επί τάπητος, με τον Ολυμπιακό, όπως διαβάσατε νωρίτερα από to10.gr, να κρατάει στον Πειραιά την Αννα Σπυριδοπούλου, με την 33χρονη φόργουορντ να υπογράφει μάλιστα διετές συμβόλαιο.

Παράλληλα, οι Ερυθρόλευκοι έχουν προχωρήσει σε μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση, με τους Πειραιώτες να φέρουν στην Ελλάδα την Αμερικανίδα σέντερ Μέγκαν Γκούσταφσον. Μια WNBAer, σε εξαιρετική ηλικία (25 ετών, 1.90 μ.), με παραστάσεις από τις κορυφαίες διοργανώσεις μπάσκετ γυναικών. Γρήγορη, δυνατή και με εξαιρετικά τελειώματα. Ενας… εφιάλτης για κάθε αντίπαλη σέντερ, με τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού να προσθέτει στο ρόστερ της ποιότητα και δύναμη. Η Γκούσταφσον είναι μια παίκτρια που μπορεί να κάνει τη διαφορά και θα βοηθήσει τις Ερυθρόλευκες να πετύχουν του στόχους τους, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ένα πεντάρι από το κορυφαίο επίπεδο, που αναμένεται να προσφέρει πολλά τόσο στην επίθεση, με πόντους από το ζωγραφιστό, όσο και στην άμυνα.

Από εκεί και πέρα, τον δρόμο που χάραξε η Σπυριδοπούλου αναμένεται να ακολουθήσει η αρχηγός, Εβίνα Σταμάτη, αλλά και οι Ιωάννα Δίελα, Ελένη Σύρρα και Ευαγγελία Βαμβακά, ενώ στο μεγάλο λιμάνι θα παραμείνουν επίσης οι Αννα – Νίκη Σταμολάμπρου και Αγγελική Νικολοπούλου, οι οποίες έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Αντίθετα, η Διονυσία Αλεξανδρή αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, γιατί δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του Λετονού και δεν θα είχε χρόνο συμμετοχής, με την 33χρονη να μετακομίζει στον Παναθηναϊκό.

Οσον αφορά στην Μισέλ Πλουφ, οι Ερυθρόλευκοι μετά την ολοκλήρωση των τελικών και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κατέθεσαν πρόταση ανανέωσης στην Καναδή, με την ίδια μάλιστα να βλέπει με καλό μάτι την προοπτική να παραμείνει στον Ολυμπιακό.

Η 29χρονη φόργουορντ είναι θετική στο ενδεχόμενο να ανανεώσει τη συνεργασία της με τις νταμπλούχες, με τις επαφές να γίνονται σε εξαιρετικό κλίμα, δείγμα της θέλησης των δύο πλευρών να συνεχίσουν μαζί. Η Πλουφ θέλει να παραμείνει, αλλά βρίσκεται αρκετά χρόνια μακριά από την πατρίδα της και την οικογένειά της, γεγονός που… τρενάρει την υπόθεση. Οι επαφές ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Καναδή φόργουορντ είναι συνεχείς και όλα θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα. Από την έκβαση της υπόθεσης της Μισέλ Πλουφ θα κριθεί και σε ποιες θέσεις θα υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση ενόψει της νέας σεζόν.

Σίγουρα, οι Ερυθρόλευκοι θα κινηθούν για την απόκτηση παίκτριας για τις θέσεις 1-2. Θα είναι ξένη, τοπ επιπέδου, η οποία θα κάνει τη διαφορά. Ο Ζίμπαρτς και οι συνεργάτες του κινούνται με άκρα μυστικότητα και ψάχνουν την καλύτερη δυνατή λύση. Το ρόστερ του Ολυμπιακού για την επόμενη αγωνιστική σεζόν θα έχει τέσσερις ξένες, με την υπόθεση της Πλουφ να κρίνει τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις των Πειραιωτών.

Οι νταμπλούχες διατηρούν τον κορμό τους και δυναμώνουν με την Γκούσταφσον, ενώ θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο με τις προσθήκες των ξένων, με τον Μάρτινς Ζίμπαρτς να έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας δυνατής ομάδα, που θα συνεχίσει να κυριαρχεί στην Ελλάδα και θα μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024