
Μητσοτάκης: Σε Κω, Ψέριμο και Αστυπάλαια ο πρωθυπουργός
Το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Αστυπάλαια για την πορεία υλοποίησης του έργου (ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας)
Λίγες ώρες μετά το παραλήρημα τούρκων αξιωματικών περί αμφισβήτησης της κυριαρχίας στα ελληνικά νησιά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα Πέμπτη την Κω, Ψέριμο και Αστυπάλαια.
Συγκεκριμένα, το πρωί ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κω, όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά και με τους τουριστικούς φορείς του νησιού ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Ψέριμο.
Το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Αστυπάλαια για την πορεία υλοποίησης του έργου (ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας) «Αστυπάλαια Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί». Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο λιμάνι του νησιού.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει εκ νέου μηνύματα προς την γειτονική χώρα μετά τις τουρκικές προκλήσεις τόσο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και του τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η Αθήνα πάντως, δεν ακολουθεί την Άγκυρα στον δρόμο της όξυνσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών. Αντιδρά με ψυχραιμία σε όλο το φάσμα των προκλήσεων, έχοντας στο πλευρό της την Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ.
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 6 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- METEO: Στην Αίγινα έφτασε σε λίγες ώρες ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Οινόη
- Κριστιάνο Ρονάλντο: «Αυτό είναι το τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο»

