Θεσσαλονίκη: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν δύο από τις προσαγωγές φοιτητών στο ΑΠΘ
Το απόγευμα έγινε και νέα πορεία φοιτητών στη Θεσσαλονίκη.
Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων του ΑΠΘ, που στους συλλόγους τους εκπροσωπούν την Πανσπουδαστική.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση των φοιτητών στην Καμάρα, και μέσω της Οδού Εγνατίας η πορεία έφτασε στο ΥΜΑΘ και κατέληξε μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Οι φοιτητές ζητούν την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το campus του Αριστοτελείου και την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.
Σε συλλήψεις μετατράπηκαν δύο προσαγωγές
Στο μεταξύ, σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι δύο προσαγωγές ατόμων στα επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι μετά από πορεία φοιτητών της παράταξης των ΕΑΑΚ καθώς και μελών αντιεξουσιαστικών ομάδων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας «σε εξωτερικό χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, ομάδα ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών» και «πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις δύο ατόμων».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: Βόλος – Κηφισιά
- Πορεία για τον Γρηγορόπουλο: Ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Χημικά και προσαγωγές
- Πώς να μειώσεις τον λογαριασμό ρεύματος τον χειμώνα χωρίς να κρυώνεις
- Το Netflix αποκτά τους σούπερ ήρωες της DC – Το brand που δεν αξιοποιήθηκε ποτέ πλήρως
- «Είναι ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις της γενιάς μας» – H Μάργκοτ Ρόμπι για τον Τζέικομπ Έλορντι στα Ανεμοδαρμένα Ύψη
- Διαδοχικές παρεμβάσεις Καραμανλή για αγροτικό και κρίση θεσμών – Τι θα πει για δύο θέματα που καίνε την κυβέρνηση




