Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To «STEKI 46» του ΟΚΑΝΑ κάνει... διεθνή καριέρα

To «STEKI 46» του ΟΚΑΝΑ κάνει… διεθνή καριέρα

Παρουσίαση του χώρου εποπτευόμενης χρήσης του ΟΚΑΝΑ σε Αγγλική Βουλή, Οξφόρδη και Κοπεγχάγη

Η περίπτωση του Χώρου Εποπτευόμενης Χρήσης “STEKI 46” του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα θα παρουσιαστεί στην Αγγλική Βουλή στις 6 Ιουνίου 2022 για την ανάδειξη της αναγκαιότητας ύπαρξης ενός ΧΕΧ στην Αγγλία, μία χώρα με υψηλά ποσοστά θνησιμότητας λόγω υπερδοσολογιών (overdose). Η Ελλάδα, μία χώρα με χαμηλότερα ποσοστά θανάτων από υπερδοσολογία οπιοειδών, κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει και να λειτουργήσει ΧΕΧ προς όφελος της κοινότητας των ενεργών χρηστών αλλά και της κοινωνίας, συμβάλλοντας στη μείωση της βλάβης και την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Αυτή η καλή πρακτική που εφαρμόζει η Ελλάδα θα αποτελέσει σημείο συζήτησης στο Αγγλικό Κοινοβούλιο.
Επιπλέον το επιστημονικό ενδιαφέρον έχει τραβήξει ο ΧΕΧ του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα, καθώς ερευνητές ήδη από την Οξφόρδη, αλλά και επιστήμονες στο χώρο των εξαρτήσεων από την Κοπεγχάγη, έχουν ζητήσει την συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ για την παρουσίαση, και την εκ του σύνεγγυς συνάντηση στην Αθήνα για να δουν πως λειτουργεί ο νέος Χώρος Εποπτευόμενος Χώρος.

Οι Επιστήμονες του εξωτερικού θα επισκεφτούν την χώρα και τον ΧΕΧ του ΟΚΑΝΑ για να ενημερωθούν επίσης για την ολοκληρωμένη πλέον υποστήριξη των εξαρτημένων ενεργών χρηστών που παρέχει στο πεδίο ο ΟΚΑΝΑ. Η δουλειά που γίνεται στο δρόμο (streetwork), η μείωση της βλάβης και η άμεση πρόσβαση του ΟΚΑΝΑ έχει εντατικοποιηθεί τα 2 τελευταία χρόνια, συμβάλλοντας στο περιορισμό της όχλησης, στην ολιστική υποστήριξη των ενεργών χρηστών και στη προάσπιση της δημόσιας υγείας, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ρέθυμνο και στην Τρίπολη.

Η δράση αυτή έχει προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον καθώς έχει αποτελέσματα, και η πρακτική του ΟΚΑΝΑ γίνεται μνεία σε πάρα πολλές πλέον διεθνείς συναντήσεις και συνέδρια από ξένους φορείς στο χώρο των εξαρτήσεων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024