Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηλιόπουλος: Αδιανόητο να μαθαίνουμε από τον Γερμανό καγκελάριο την αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία

Ηλιόπουλος: Αδιανόητο να μαθαίνουμε από τον Γερμανό καγκελάριο την αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία

«Στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διαφωνούμε και στην ουσία της απόφασης -όχι μόνο στο ότι δεν ενημερωθήκαμε»

Σκληρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης με επίκεντρο τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Είναι αδιανόητο να μαθαίνουμε την αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία από τον Γερμανό καγκελάριο», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος, δήλωσε ότι «δεν μας ενδιαφέρει αν η κυβέρνηση λέει ότι δήθεν δεν θα έμενε κρυφό» και πως «έπρεπε εξαρχής να το γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες, διότι δεν είναι καθόλου ασήμαντο το να συνεχίζει η χώρα μας να στέλνει πολεμικό υλικό σε αυτή την περιοχή». Πρόσθεσε ότι «η πλειοψηφία του ελληνικού λαού διαφωνεί με την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία», ενώ σχολίασε ότι «η χώρα δεν είναι χωράφι του κ. Μητσοτάκη για να παίρνει μόνος του τέτοιες αποφάσεις».

Σημείωσε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διαφωνούμε και στην ουσία της απόφασης -όχι μόνο στο ότι δεν ενημερωθήκαμε». «Ναι η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει την Ουκρανία, να στηρίξει το διεθνές δίκαιο, να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια. Αλλά λέμε όχι σε στρατιωτική εμπλοκή της χώρας», τόνισε, υποστηρίζοντας ότι «η αποστολή τεθωρακισμένων θέτει προβλήματα στην ασφάλεια της ίδιας της Ελλάδας. Γιατί όταν για παράδειγμα αλλάζει το status με το οποίο η Ρωσία αντιμετωπίζει την τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή, ή το θέμα της Κύπρου, προκύπτουν σοβαρά ζητήματα».

Διαβάστε επίσης Οικονόμου: Στέλνουμε στην Ουκρανία οτιδήποτε δεν είναι απαραίτητο στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Ο κ. Ηλιόπουλος χαρακτήρισε «αστείο» να προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει, όπως είπε, ότι «ξύπνησαν ένα πρωί οι Γερμανοί, τρελάθηκαν και αποφάσισαν να μας δώσουν καινούργια τεθωρακισμένα αφού θα στείλουμε εμείς τα παλιά στην Ουκρανία, και δεν θα ζητήσουν τίποτα άλλο». «Υπάρχει σε αυτή τη συμφωνία αίτημα από τη Γερμανία να αναβαθμίσουμε ενδεχομένως και άλλα τεθωρακισμένα που έχουμε; Υπάρχει άλλη υποχρέωση για την Ελλάδα;», ρώτησε, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις. Η ενημέρωση πρέπει να γίνει στη Βουλή άμεσα».

Διαβάστε επίσης Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ναι» της Ελλάδας στην αποστολή τεθωρακισμένων – Προϋπόθεση η άμεση αντικατάστασή τους

Διαβάστε επίσης Πόλεμος στην Ουκρανία: Το deal με τη Γερμανία για την αποστολή τεθωρακισμένων – Εξηγήσεις ζητάει η αντιπολίτευση

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, δήλωσε ότι «απέναντί μας έχουμε μια προκλητική Τουρκία, που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας, και έχει ενεργή, στρατιωτική εμπλοκή σε περιφερειακές συγκρούσεις». «Να μην λέμε ψέματα στον εαυτό μας ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη. Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η κυβερνητική επιπολαιότητα. Δεν γίνεται πριν δύο μέρες να έχουμε διαρροή από τον υπουργό Άμυνας για υβριδικές απειλές», είπε. Πρόσθεσε ότι «συνολικά η στρατηγική του προβλέψιμου συμμάχου που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης δημιουργεί επιπλέον πρόβλημα», σημειώνοντας ότι «βρεθήκαμε τώρα σε μια περίεργη κατάσταση με το Ιράν που δεν θα έπρεπε να έχουμε εμπλακεί» και «δεν έχουμε την πολυτέλεια να ανοίγουμε μέτωπα».

Είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης «πέρα από προβλέψιμος σύμμαχος είναι και ένας φοβισμένος πρωθυπουργός, που στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ούτε στους εσωκομματικούς πολιτικούς του αντιπάλους δεν μπορεί να βάλει όρια», σχολιάζοντας πως «αν δεν είχε λυθεί το ονοματολογικό με τη Βόρεια Μακεδονία, αυτή τη στιγμή θα υπέγραφε είσοδο της γειτονικής μας χώρας στο ΝΑΤΟ με το όνομα «Μακεδονία» σκέτο».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024