Μεξικό: Επιβεβαιώθηκε επίσημα το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων
Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Υγείας.
Το πρώτο εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στο Μεξικό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Ούγκο Λόπες-Γκατέλ.
Ο ασθενής είναι ένας 50χρονος, μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης, ο οποίος νοσηλεύεται στην μεξικανική πρωτεύουσα, ανέφερε ο Λόπες-Γκατέλ σε ανάρτησή του στο Twitter. «Πιθανότατα μολύνθηκε στην Ολλανδία», σημείωσε. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας του Μεξικού, ο ασθενής βρίσκεται σε απομόνωση και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.
Στην Αργεντινή το πρώτο κρούσμα στη Λατινική Αμερική
Την Παρασκευή, η Αργεντινή έγινε η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που ανακοίνωσε επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων. Περίπου 20 χώρες του κόσμου, στις οποίες η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι ενδημική, έχουν αναφέρει κρούσματα της νόσου, με περισσότερες από 200 επιβεβαιωμένες ή «ύποπτες» λοιμώξεις κυρίως στην Ευρώπη.
Τα κρούσματα έχουν προκαλέσει συναγερμό επειδή η ευλογιά των πιθήκων, η οποία μεταδίδεται μέσω στενής επαφής, εμφανίζεται συνήθως στη δυτική και κεντρική Αφρική και μόνο πολύ περιστασιακά εξαπλώνεται αλλού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τι συμβαίνει με τα ταξί (και γιατί μας αφορά)
- Υποκλοπές: Το «ψέμα» της Intellexa στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το ξερίζωμα μετά τις αποκαλύψεις και τα 395 μολυσμένα SMS
- «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» στο Ολύμπια Μουσικό Θέατρο
- Αγρότες: Διάλογος κατ’ όνομα, εξαγγελίες κατ’ ουσίαν – Χωρίς περιθώρια αλλαγών στα μέτρα
- Ένας χρόνος Τραμπ 2.0, ένας χρόνος χάος – Το MAGA δόγμα «Πρώτα η Αμερική» ως μπούμερανγκ για τις ΗΠΑ;
- Εμμονή Τραμπ με την Γροιλανδία: «Θα την αποκτήσουμε, οι Δανοί δεν μπορούν να την προστατεύσουν»




