Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα γκρουπ δυναμικότητας στο Champions League και που βρίσκεται ο Ολυμπιακός

Τα γκρουπ δυναμικότητας στο Champions League και που βρίσκεται ο Ολυμπιακός

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Champions League και έτσι έδωσε ένα πιο ξεκάθαρο πλάνο για τα γκρουπ δυναμικότητας της επόμενης σεζόν. Που θα βρεθεί ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που προκριθεί.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν τελικά η ομάδα που κατέκτησε την κούπα στο Παρίσι. Ένα γκολ του Βινίσους ήταν αρκετό για να κάνει τη διαφορά στον τελικό του φετινού Champions League, με τη Βασίλισσα να νικά τη Λίβερπουλ με 1-0 και να σηκώνει για 14η φορά στην ιστορία της το τρόπαιο με τα μεγάλα… αυτιά.

Μία εξέλιξη που ουσιαστικά ξεκαθαρίζει και τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων του επόμενου Champions League. Για την ακρίβεια, τα γκρουπ έχουν σχεδόν «κλειδώσει» με την Μπενφίκα ωστόσο να… αποφασίζει για το «μέλλον» της κλήρωσης.

Παράλληλα, για τον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι ήδη ξεκάθαρα και γνωρίζει σε ποιο γκρουπ θα είναι εφόσον καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τα πρώτα δύο γκρουπ έχουν «κλειδώσει» ολοκληρωτικά και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για κάποια αλλαγή. Μάλιστα και στο τρίτο, πέρα από μια θέση, οι υπόλοιπες επτά ομάδες είναι ήδη γνωστές.

1ο γκρουπ δυναμικότητας
Ρεάλ Μαδρίτης
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης
Μάντσεστερ Σίτι
Μίλαν
Μπάγερν Μονάχου
Παρί Σεν Ζερμέν
Πόρτο
Αγιαξ

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μπαίνουν οι πρωταθλήτριες ομάδες από τα έξι κορυφαία πρωταθλήματα στο Country Ranking της UEFA και η κάτοχος του Europa League, η οποία είναι η Άιντραχτ. Επειδή ωστόσο η Ρεάλ κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ισπανία και μπαίνει παράλληλα στο πρώτο γκρουπ και ως κάτοχος του Champions League, τη θέση της την παίρνει ο Άγιαξ, καθώς το ολλανδικό πρωτάθλημα είναι το αμέσως επόμενο στο Country Ranking.

2ο γκρουπ δυναμικότητας
Λίβερπουλ
Τσέλσι
Μπαρτσελόνα
Γιουβέντους
Ατλέτικο Μαδρίτης
Σεβίλλη
Λειψία
Τότεναμ

Το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας έχει να κάνει αποκλειστικά με το club ranking που σημαίνει πως οι θέσεις είναι «πιασμένες» από τις πολύ ισχυρές ομάδες οι οποίες δεν κατέκτησαν τα πρωταθλήματα στις χώρες τους…

3ο γκρουπ δυναμικότητας
Ντόρτμουντ
Σάλτσμπουργκ
Σαχτάρ
Ιντερ
Νάπολι
Μπενφίκα*
Σπόρτινγκ
Λεβερκούζεν

Εδώ όλα θα εξαρτηθούν από την Μπενφίκα. Η ομάδα της Πορτογαλίας θα κάνει το δικό της ταξίδι προς τα… αστέρια από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Σε περίπτωση που προκριθούν τότε οι «αετοί» θα μπουν στο τρίτο γκρουπ. Εάν όμως δεν τα καταφέρουν τότε τη θέση τους θα την πάρει η αμέσως επόμενη ομάδα με το μεγαλύτερο club ranking από το τέταρτο γκρουπ.

Όσο για το τέταρτο γκρουπ και τον Ολυμπιακό; Οι Ερυθρόλευκοι γνωρίζουν ήδη τη μοίρα τους, καθώς σε περίπτωση που καταφέρουν να προκριθούν στους ομίλους, τότε θα μπουν από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Παράλληλα, οι μόνες «σίγουρες» από το συγκεκριμένο γκρουπ είναι οι Μαρσέιγ, Μπριζ και Σέλτικ, με τις υπόλοιπες να προκύπτουν από τα προκριματικά…

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024