Το ημερολόγιο έγραφε 28/5/2011.

Τελικός Champions League, στο… θρυλικό «Γουέμπλεϊ». Μια μάχη, ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου της τότε εποχής και ένα repeat της αναμέτρησης που είχαν δώσει στη Ρώμη δύο χρόνια νωρίτερα.

Η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον σε μια μάχη που τελικά έγραψε ιστορία.

Κυρίως λόγω των όσων έκανε η ομάδα του Καταλανού. Μια μοναδική παράσταση, βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρα του Γιόχαν Κρόιφ και κάθε «cule» του πλανήτη.

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Champions League, επικρατώντας της Γιουνάιτεντ με 3-1. Δεν ήταν ωστόσο τόσο η νίκη, αλλά κυρίως ο τρόπος που το έκανε.

Υπερηχητική. Μια απλησίαστη υπεροχή. Οι «μπλαουγκράνα» χάρισαν μια από τις πιο εμφατικές νίκες σε τελικό Champions League, παίζοντας για ένα ολόκληρο 90λεπτο total football.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» απλά δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Ήταν η μέρα που η Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα «κέρδισε» τον… τίτλο της καλύτερης ομάδας όλων των εποχών.

Έντεκα χρόνια αργότερα, καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να επιβληθεί σε τέτοιο βαθμό της αντίπαλης ομάδας σε τελικό Champions League. Και μάλλον δύσκολα θα επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο…