Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Δύση εξετάζει άρση κυρώσεων για Ρώσους ολιγάρχες με αντάλλαγμα χρήματα για την Ουκρανία

Η Δύση εξετάζει άρση κυρώσεων για Ρώσους ολιγάρχες με αντάλλαγμα χρήματα για την Ουκρανία

Το θέμα τέθηκε από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών του Καναδά σε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G-7 στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα.

Δυτικοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν την άρση των κυρώσεων σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών, υπό τον όρο ότι οι τελευταίοι θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματά τους για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Το θέμα τέθηκε από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών του Καναδά σε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G-7 στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα.

Η Κρίστια Φρίλαντ έθεσε το θέμα αφού πρώτα της μίλησαν σχετικά οι Ρώσοι ολιγάρχες, ανέφερε αξιωματούχος στο Associated Press. Η Καναδή υπουργός γνωρίζει Ρώσους ολιγάρχες από την εποχή που ήταν δημοσιογράφος στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο η ουκρανική πλευρά γνωρίζει για τις συζητήσεις. Ο ίδιος σημείωσε πως μια τέτοια συμφωνία θα ήταν προς το συμφέρον της Δύσης αφού θα σήμαινε την απομάκρυνση των Ρώσων ολιγαρχών από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ταυτόχρονα θα δώσουν χρήματα για την Ουκρανία.

«Δεν θα μιλούσαμε αν δεν υπήρχε κάποια σύμφωνη γνώμη από την πλευρά των Ουκρανών» είπε ο αξιωματούχος. «Πρέπει να ξέρουμε ότι λειτουργεί και για αυτούς».

Οι αξιωματούχοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να κάνουν δηλώσεις για τις συζητήσεις της G-7.

Η πρόταση τέθηκε στο πλαίσιο της παροχής πρόσθετων χρημάτων στην Ουκρανία και του τρόπου με τον οποίο «παγωμένα» κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία των ολιγαρχών θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή κεφαλαίων.

Αυτή τη στιγμή, είναι απλώς μια ιδέα, ανέφερε ο αξιωματούχος, όμως το ενδιαφέρον των δυτικών υπάρχει.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις για τους δεσμούς του με τον Πούτιν, είπε ότι τα καθαρά έσοδα από την πώληση της Τσέλσι θα δοθούν στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

H συμφωνία για την πώληση του ποδοσφαιρικού συλλόγου έχει καθυστερήσει, καθώς η βρετανική κυβέρνηση φροντίζει ώστε ο Αμπράμοβιτς να μην επωφεληθεί από την αναγκαστική πώληση.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024