Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο… Μπαϊντενίδης, το τζουκ- μποξ και τα μανικετόκουμπα

Ο… Μπαϊντενίδης, το τζουκ- μποξ και τα μανικετόκουμπα

Η συνάντηση του πρέσβη με τον δήμαρχο

Ο Αμερικανός πρεσβευτής βρισκόταν χθες στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθεί τον δήμαρχο κ. Ζέρβα. Λίγο προτού εισέλθει στο γραφείο δημάρχου για να ξεκινήσουν τις συνομιλίες, ο κ. Ζέρβας έδειξε στον κ. Τσούνη τη γραβάτα του, σχολιάζοντας ότι είναι η ίδια μ’ αυτή που φορούσε ο πρόεδρος Μπάιντεν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, με τον Αμερικανό πρέσβη να τονίζει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει «πραγματική αγάπη για την Ελλάδα», πως είναι ο πρόεδρος «με τη βαθύτερη κατανόηση για την Ελλάδα» και να χαρακτηρίζει «ιστορική επιτυχία» την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη.

Σχολίασε δε με χιούμορ, στα ελληνικά, πως αν ο Τζο Μπάιντεν βρισκόταν, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη θα τον αποκαλούσαν Μπαϊντενίδη (με αφορμή τα ελληνικά «υποκοριστικά» που και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χρησιμοποιήσει σε αποστροφή του λόγου του). Πρώτος «σταθμός» στο γραφείο του κ. Ζέρβα ήταν το φημισμένο πλέον τζουκ-μποξ, με τον κ. Τσούνη να δείχνει ν’ απολαμβάνει την αυθεντική (πρώτη) εκτέλεση του «Αν θυμηθείς τ’ ονειρό μου», που τού έβαλε ν’ ακούσει ο κ. Ζέρβας, την κομψότητα του οποίου εξήρε με ενθουσιασμό στις μετέπειτα κοινές τους δηλώσεις ο κ. Τσούνης.

Ο κ. Ζέρβας χάρισε στον Αμερικανό πρέσβη ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα με τον θυρεό του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το τραγούδι αυτό σε στίχους του Νίκου Γκάτσου (που υπόγραφε τότε με το ψευδώνυμο Βασίλης Καρδής) και με μουσική του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη το είχαν συμπεριλάβει και οι Beatles, όταν στην αρχή της καριέρας τους βρέθηκαν στο στούντιο του BBC του Λονδίνου για να κάνουν ζωντανή ηχογράφηση.

Sports in

Άποντος ο Σλούκας στην Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019

Δεν έβαλε ούτε πόντο για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2019 σε ένα Φενερμπαχτσέ – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024