Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά πάνω από την Πομπηία

Φωτιά πάνω από την Πομπηία

Ο Βεζούβιος βρυχάται, όμως τελικά στην κοιλάδα της UEFA κανείς δεν ενδιαφέρεται για το αν το ελληνικό ποδόσφαιρο θα γίνει «στάχτη».

Ο προηγούμενος (αναπληρωτής) πρόεδρος και η παρέα του; Στην γωνία με το ένα πόδι σηκωμένο στον αέρα. Τιμωρία για να μη το… ξανακάνουν. Καταπάτησαν το Καταστατικό της ΕΠΟ, ισοπέδωσαν το περσινό πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, προκάλεσαν χασούρα 90.000 ευρώ, έπρεπε να τους απαγορευθεί δια παντός η ενασχόληση τους με το ποδόσφαιρο καθώς με βάση την UEFA κάθε παραβίαση του καταστατικού έχει μια και μοναδική ποινή. Αλλά ποιος νοιάζεται…

Ο επόμενος πρόεδρος, Τάκης Μπαλτάκος; Με εκείνον τον χαρακτηριστικό κυνισμό του, να επιβεβαιώνεται πολλοστή φορά ανοίγοντας τα χαρτιά του για την θητεία που τον περιμένει μιας και την Τετάρτη θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για το χρίσμα. Ποιο ποδόσφαιρο και ποιες λύσεις σε προβλήματα; Έρχεται, λέει, για να πάρει την διαιτησία από την UEFA και να την ξαναδώσει στα κατάλληλα χέρια. Τουλάχιστον δεν γίνεται να μην παραδεχθείς πως είναι ειλικρινής.

Και κάπου ανάμεσα; Να καίνε ακόμη τα αποκαΐδια από τη μάχη του ΟΑΚΑ και τον «τελικό-γιορτή». Να νιώθει τυχερός ο Άρης σαν ΠΑΕ που έστω και στο παρά ένα «ο νόμος νίκησε τη μαφία» όπως υποστήριξε ο Θόδωρος Καρυπίδης. Και ο Βασίλης Σαράκης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων να παραμένει (ακόμη) στη θέση του μετά τον εξευτελισμό της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από την UEFA για την ιστορία με τους Κιτρινόμαυρους.

Αλήθεια τα μάθατε; Τον απάλλαξε σήμερα και η Επιτροπή Δεοντολογίας για το σκάνδαλο των παράνομων αδειοδοτήσεων της περσινής Super League 2. Προφανώς εκείνος και αν δεν είχε «δόλο» -όπως οι Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης της περίφημης Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων που τιμωρήθηκαν με τρίμηνη αργία-. Άλλωστε, σιγά, τι έκανε ο άνθρωπος; Κατά δική του ομολογία του είπαν οι «τρεις» στην Εκτελεστική Επιτροπή πως «αυτή είναι η απόφαση, δικαιολόγησε την». Και εκείνος τη δικαιολόγησε. Να τους χαλούσε το κέφι;

Μάλλον το μοναδικό αδίκημα του ανδρός είναι πως πείθεται εύκολα και γενικώς δεν χαλάει χατίρια. Όπως τώρα με τον Αχιλλέα Μπέο και τη γνωστή καταγγελία, που πήγε να αφήσει τον Άρη εκτός Ευρώπης, σε μια εξέλιξη που ενδεχομένως θα άλλαζε τα οικονομικά δεδομένα της επόμενης σεζόν σε δύο ΠΑΕ. Στον Άρη και στην «είναι διαφορετικό να είσαι» ΑΕΚ που περίμενε στην γωνία.

Αυτή είναι η φωτογραφία της στιγμής για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Απευθείας από το Πάρκο Γουδή, που χθες ο Ιάκωβος Φιλιππούσης μοίραζε συγχαρητήρια στους συνεργάτες του για την άρτια διοργάνωση του τελικού κυπέλλου. Μόλις 17 συλλήψεις, αλλά ότι μια διακομιδή σε γειτονικό νοσοκομείο του Αμαρουσίου. Όχι γιορτή αγαπητέ Τζακ. Κανονικό γλέντι. Κανονικά θα έπρεπε κάποιος να έχει φροντίσει για ένα γερό bonus. Τέτοια διοργάνωση τελικού ούτε στο… Super Bowl!

Η ΕΠΟ που θα έφερνε πίσω τις Κυριακές μας. Και τα πλοκάμια της. Οι Επιτροπές που η μια διοργάνωσε το κύπελλο, η άλλη το κόλπο με τον Άρη και την ισοπέδωση του περσινού Super League 2 πρωταθλήματος, μια τρίτη (Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου) που ανακοίνωσε πως αναβάλλει την μεθαυριανή της συνεδρίαση γιατί οι Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης μπήκαν τιμωρία αλλά οι θέσεις τους δεν καλύπτονται.

Ομοσπονδία για να ντρέπεσαι, ποδόσφαιρο για να λυπάσαι. Και στον εξώστη η UEFA του Τσέφεριν να απολαμβάνει τη φωτιά να καίει πάνω από την Πομπηία. Βρυχάται ο Βεζούβιος και δεν αργεί η ώρα να γίνουν όλα στάχτη στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Το γεγονός ότι η Συνομοσπονδία μας θεωρεί πολίτες τρίτης κατηγορίας είναι εύκολα κατανοητό. Θα έπρεπε να έχει παρέμβει προ πολλού αν σκέφτονταν διαφορετικά για εμάς. Το ότι το λάδι σώνεται από το καντήλι, την άραγε; Γιατί σε λίγο θα έχει Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στην Ελλάδα, δεν θα έχει όμως ποδόσφαιρο. Το εξήγησε με τον πλέον λιτό τρόπο ο Βαγγέλης Μαρινάκης προ ημερών: «Δεν αργεί ξέρετε η στιγμή που καμμιά δεκαριά σοβαροί που έχουμε απομείνει θα πούμε, «αν θέλετε αυτό το ποδόσφαιρο, παίξτε μόνοι σας». Και μετά να δούμε τι θα απομείνει και ποιος θα βάζει έστω και ένα ευρώ για αυτό το ποδόσφαιρο, με μία Ομοσπονδία περίγελο των πάντων».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024