Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Βάζει «φρένο» στα σχέδια Ερντογάν για τη βόρεια Συρία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Βάζει «φρένο» στα σχέδια Ερντογάν για τη βόρεια Συρία

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμισε ότι ενδεχόμενη εισβολή τουρκικών δυνάμεων στη Συρία θα υπονομεύσει τη σταθερότητα στην περιοχή. 

Τη βαθιά του ανησυχία για ενδεχόμενη νέα στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία εξέφρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμισε ότι τέτοιες κινήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή.

Τα λόγια αυτά έρχονται λίγο μετά τις εξαγγελίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» 20 μιλίων κατά μήκος των νότιων συνόρων της χώρας του με τη Συρία.

«Αναμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει την Κοινή Δήλωση του Οκτωβρίου 2019, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής των επιθετικών επιχειρήσεων στη βορειοανατολική Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οποιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας μπορεί να «θέσουν σε κίνδυνο τις αμερικανικές δυνάμεις στην εκστρατεία του Συνασπισμού κατά του ISIS».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024